sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Amerikkalaiset pannukakut


Eräänä aamuna huomasin, että olin unohtanut ostaa/tehdä leipää eikä puurokaan oikein innostanut, joten päätin sitten pitkästä aikaa paistaa meille amerikkalaisia pannukakkuja aamiaiseksi. Kaikki aineksethan ovat ruokakaapin vakiotavaraa. Amerikkalaiset paistavat pannukakkunsa mielellään sähköisellä paistolevyllä, joka pitää lämpötilan juuri sopivana ja joka paistaa pannukakkuihin tasaisen pinnan. Meillä ei sellaista paistolevyä (”griddle”) ole, mutta paistinpannu toimii ihan yhtä hyvin.


Amerikkalaiset pannukakut

(noin 10 kpl)

170 g  vehnäjauhoa

2 tl  leivinjauhetta
0,5 tl  suolaa
1 rkl  sokeria
2  munaa
2 dl  maitoa
2 rkl  voisulaa

paistamiseen

voita

tarjoiluun

marjoja, hedelmiä, hunajaa, vaahterasiirappia tms

Sekoita huolella vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja sokeri. Riko munat kulhoon ja sekoita munien rakenne rikki haarukalla. Lisää maito ja sekoita se munien joukkoon. Sekoita jauhoseos nesteeseen, mutta älä vatkaa. Lisää viimeksi jäähtynyt voisula. Sekoita taikinaa sen verran että siihen ei jää kokkareita ja jätä taikina odottamaan 15-20 minuutiksi. Amerikkalaisten pannukakkujen taikinan tulee olla paljon paksumpaa kuin se taikina, josta paistetaan tavalliset letut. Mitä paksumpi taikina, sitä muhkeammat, jopa sentin paksuiset letut.

Kuumenna pannu ja sulata siinä nokare voita. Nosta kauhalla pieni kasa taikinaa kuumalle pannulle. Kohta taikinakasa madaltuu ja kun pinta alkaa kuplia, on aika kääntää lettu ympäri. Näitä pannukakkuja ei saa paistaa liikaa, vain minuutti yhdeltä puolelta, kääntö ja toiselta puolelta 30 sekuntia. Minulla kaasuliedellä 60+30 sekuntia oli jopa vähän liikaa ja 50+25 sekuntia parempi. Pinoa pannukakut, valuta kasan päälle hunajaa/vaahterasiirappia ja tarjoile pannukakut heti lämpiminä.

Useimmissa American pancakes -resepteissä näiden kanssa tarjoillaan mustikoita ja vaahterasiirappia. Meillä mustikat olivat umpijäässä, joten otin ”second best” vaihtoehdon ja viipaloin pannareille banaania. Ei pöllömpää. M kokeili erilaisia vaihtoehtoja ja totesi vaahterasiirapin sopivan parhaiten näihin. Ja koska pekonia ei koskaan saa dissata, tottakai piti testata myös sen sopivuus amerikkalaisiin pannukakkuihin. Lopputulos: kyllä pekoni sopii, mutta vielä parempaa se on brittiaamiaisella munakokkelin kanssa.


 

 

Ei kommentteja: