Nyt on
viimeiset hetket alkaa tyhjentää pakastinta viimevuotisista marjoista. Meillä
sattui pakkasessa olemaan vielä vähän vadelmia ja raparperia, joista osa päätyi
muffinipellillä paistetuksi murupiirakaksi ja loput soseeksi vaikkapa jogurtin
joukkoon. Enimmät valmistujais- ja ylioppilasjuhlat ovat jo tältä erää ohi, mutta
kesän mittaan tulee vielä monenlaisia juhlia, joihin tällaisia voi leipoa.
Murupiirakka
muffinipellillä (raparperia, vadelmaa & appelsiinia)
12
isoa muffinia
2 munaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
1 dl kermaa
1 dl voisulaa
0,5 tl raastettua appelsiininkuorta
1 dl appelsiinimehua
150 g raparperia pieninä paloina (pakasteesta)
150 g vadelmia (pakasteesta)
muruseos
40 g voita
40 g vehnäjauhoa
40 g sokeria
20 g kaurahiutaleita
0,5 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
hiukan raastettua appelsiininkuorta
Ihan ensiksi laita pakasteesta sulatetut raparperipalat
maustumaan appelsiinimehuun ja sen jälkeen käännä uunin lämpötila 175
asteeseen.
Valmista muruseos laittamalla yleiskoneen kutterin kulhoon
voi, vehnäjauho, sokeri, kaurahiutaleet sekä mausteet. Pyöräytä sekoitusta kutteriterällä
sen verran, että aineksista muodostuu tasalaatuinen muruseos.
Mittaa yhteen kulhoon munat sekä sokeri, ja toiseen
kulhoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Siivilöi kolmanteen kulhoon
appelsiinimehu raparperipaloista ja lisää joukkoon raastettu appelsiininkuori,
kerma sekä hiukan jäähtynyt voisula. Laita raparperinpalat siivilästä
odottamaan vadelmien kanssa.
Vatkaa munat sokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi
vaahdoksi. Sekoita joukkoon vuorotellen vehnäjauhoseosta sekä nestettä kunnes taikina
on valmista.
Laita muffininvuoan koloihin paperivuoat ja jaa taikina niihin tasan. Ripottele jokaiseen vuokaan taikinan päälle raparperia sekä vadelmia ja lopuksi peitä muffinit muruseoksella.
Laita muffininvuoan koloihin paperivuoat ja jaa taikina niihin tasan. Ripottele jokaiseen vuokaan taikinan päälle raparperia sekä vadelmia ja lopuksi peitä muffinit muruseoksella.
Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20-25
minuuttia. Muffinit ovat valmiita kun taikinaan painettuun tikkuun ei enää
tartu taikinaa. Varo paistamasta liian pitkään ettei muffinit kuivu. Laita jäähtyneet murumuffinit jääkaappiin yön yli. Nämä
leivonnaiset ovat parhaimmillaan aikaisintaan seuraavana päivänä, kun maut ja
kosteus ovat ehtineet tasaantua.
Tarjoile vaniljakastikkeen / vaniljajäätelön sekä vadelmasiirapin kanssa.
Tarjoile vaniljakastikkeen / vaniljajäätelön sekä vadelmasiirapin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti