Kotimaisia
mansikoita odotellessa puuhastelin jälkiruokaa ulkomaisista banaaneista ja
kinuskikastikkeesta. Banoffee tarkoittaa banaani (ban) – toffee (offee)
piirakkaa. Kun sen maut yhdistää yksinkertaiseen pannacottaan, lopputulos on
riittävän makea, mutta ei ihan niin yltiömakea kuin se oikea banoffee-piirakka.
Mutta jos haluaa makeampaa, kinuskikastiketta voi lopuksi valuttaa tämän jälkiruoan
päälle niin paljon kuin sielu sietää.
Banoffeepannacotta
(6
annosta)
200 g banaania soseutettuna
6 dl maitoa/kermamaitoa/kermaa
150 g kinuskikastiketta/ dulce de lecheä
3 kpl (6 g) liivatelehteä
muutama Bastogne –keksi
pinnalle kinuskikastiketta
Kuori ja soseuta banaanit. Laita liivatelehdet
pehmenemään kylmään veteen. Kaada kattilaan maito/kerma sekä kinuskikastike ja
kuumenna seos kiehumispisteeseen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi
pois ja liuota ne kuumaan nesteeseen. Lisää lopuksi banaanisose ja sekoita
huolella. Anna pannacottaseoksen jäähtyä välillä sekoitellen vähän aikaa ennen
kuin jaat sen annoskulhoihin. Näin pannacotan koostumus pysyy tasalaatuisempana
sen hyydyttyä. Laita annoskulhot jäähtymään jääkaappiin vähintään muutamaksi
tunniksi.
Tarjoiltaessa valuta pannacotan pinnalle
kinuskikastiketta ja viimeistele Bastogne –keksin paloilla tai muruilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti