Persikat
näkyvät olevan nyt sesongissa ja niistä tulee aivan ihana pannukakku. Mikäs
pannukakun kanssa sopisikaan paremmin kuin jäätelö. Omatekoisen jäätelön voi
valmistaa pakastimeen myös ilman jäätelökonetta käyttämällä makeutettua kondensoitua
maitoa, joka pitää jäätelön rakenteen sopivan pehmeänä. Tämä ei kuitenkaan ole
ihan pikaruoanlaittoa, sillä jäätelön pitää saada jäätyä pakastimessa ainakin 6
tuntia ennen käyttöä.
Suolakinuskijäätelö
1/2 tölkkiä (noin 200 g) makeutettua kondensoitua
maitoa (ei sitä kinuskiksi keitettyä!)
2,5 dl vispikermaa
4 rkl fariinisoleria
maun mukaan hienoa merisuolaa
Kaada kulhoon kondensoitu maito, kerma sekä
fariinisokeri ja ala vatkata, mieluiten sähkövatkaimella jos ei aio käyttää
tähän koko päivää aikaa. Lisää suolaa pieni hyppysellinen kerrallaan ja maista,
joko suolan määrä on riittävä. Suolakinuskissa suolan tulee juuri ja juuri
maistua ilman että seoksesta tulee liian suolaista. Valmiissa, kylmässä
jäätelössä suola maistuu voimakkaammin. Kun seos on sopivan tanakkaa vaahtoa,
kaavi se pakasterasiaan ja laita pakkaseen vähintään 6 tunniksi.
Persikkapannukakku
3 tuoretta persikkaa
4 dl maitoa
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoa
0,5 tl suolaa
0,5 dl sokeria
2 rkl voisulaa
Leikkaa jokainen persikka 10-12 lohkoksi ja aseta ne
leivinpaperille uunipellille. Paahda persikkaviipaleita uunissa 200 asteessa
noin puoli tuntia tai kunnes ne ovat hiukan pehmenneet.
Sekoita pannukakun ainekset ja anna seoksen tekeytyä
puolisen tuntia ennen käyttöä. Aseta persikkaviipaleet voideltuun uunivuokaan
ja kaada taikina niiden päälle. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 50-60
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti