Grilli!
Kaikki lehdet ovat tähän aikaan vuodesta täynnä grillausohjeita ja monella kotikokilla
grilli korvaa lähes koko keittiön kesäajan ruoanlaitossa. Mikäs siinä, grilli
on monipuolinen ruoanlaittoväline. Siinä voi valmistaa myös jälkiruokaa.
Minä
tein kaupassa heräteostoksen ja heitin ostoskärryyn vesimelonin. Grillin kautta
siitä tuli tällainen jälkiruoka.
Grillattua
vesimelonia ja minttuista dippikastiketta
1 vesimeloni
2 limetin mehu
2 rkl juoksevaa hunajaa
hiukan suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita
dippikastike
turkkilaista jogurttia
limetti-hunajaseos (jos sitä jäi jäljelle)
juoksevaa hunajaa
tuoreita mintunlehtiä
Sekoita keskenään limettimehu sekä hunaja. Leikkaa
vesimeloni neljäksi lohkoksi ja lohkot edelleen parin sentin paksuisiksi
viipaleiksi. Kasta meloniviipaleet molemmin puolin hunaja-limettimehuun ja
ripottele pinnalle toiselle puolelle hiukan suolaa, mustapippuria myllystä ja
chilihiutaleita (nekin myllystä). Valmista dippikastike sekoittamalla jäljelle
jääneeseen hunaja-limettimehuun maustamatonta turkkilaista jogurttia (ei mitään
kevytversiota!), hiukan lisää hunajaa jotta se olisi sopivan makeaa, sekä
hienonnettuja mintunlehtiä.
Grillaa meloniviipaleisiin molemmin puolin
grilliraidat. Grillin tehosta riippuen siihen kuluu pari minuuttia per puoli. Ripottele
vielä lopuksi meloniviipaleiden pinnalle hienonnettua minttua ja nauti dippikastikkeen
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti