Insalata
caprese on yksinkertainen salaatti, joka sisältää viipaloitua tomaattia,
pehmeää mozzarellaa sekä tuoretta basilikaa. Italiassa se on yleensä oma
annoksensa alkuruokana, harvemmin lisuke jossain muussa annoksessa. Makuyhdistelmä
on niin täydellinen, että sitä voi soveltaa muuhunkin, kuten munakkaan
maustamiseen. Frittata caprese eli capresemunakas on nopea valmistaa, jos
käytetään ihan perusaineksia. Minä halusin capreseen syvemmän maun, joten aikaa
kului hiukan kauemmin kun paahdoin uunissa miniluumutomaatteja ennen niiden
lisäämistä munakkaaseen.
Frittata
caprese
(neljälle)
10-20 kirsikkatomaattia
suolaa, mustapippuria, sokeria ja oliiviöljyä
2 isoa tomaattia
150 g pieniä mozzarella bufala –juustopalloja
1 punasipuli
iso kourallinen tuoretta basilikaa
6 munaa
1 tl suolaa
1 dl maitoa
mustapippuria myllystä
1 rkl oliiviöljyä
1 dl raastettua parmesaania
Halkaise kirsikkatomaatit, laita ne kulhoon ja mausta
ripauksella suolaa, sokeria sekä mustapippuria myllystä. Lisää vielä tilkka
oliiviöljyä, sekoita ja levitä tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle
halkaisupuoli ylöspäin. Paahda tomaatteja uunissa 200 asteessa noin 40
minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet ja hiukan kuivahtaneet. Frittata
paistetaan lopuksi uunissa kypsäksi 200 asteessa, joten uunin lämmön voi jättää
päälle.
Halkaise isot tomaatit, poista kannat ja leikkaa sisus
siemenineen pois kokonaan. Leikkaa tomaatit sitten runsaan puolen sentin
kuutioiksi. Halkaise mozzarellapallot. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa
basilika pienemmäksi silpuksi ja jätä muutama lehti frittatan viimeistelyyn.
Riko munat kulhoon ja lisää suola, maito sekä puolet
basilikasilpusta. Mausta vielä ripauksella mustapippuria ja vatkaa seosta sen
verran että munat rikkoutuvat ja kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin.
Kaada uuninkestävälle paistinpannulle oliiviöljy ja
kuullota siinä punasipulit. Kaada sitten pannulle puolet munakasmassasta ja
sekoittele sen verran että punasipulit sekoittuvat joukkoon tasaisesti. Paista
frittataa pannulla tässä vaiheessa parin minuutin ajan. Lisää pinnalle puolet
tuoretomaattikuutioista, puolet mozzarellasta sekä loppu munakasmassa.
Ripottele pinnalle vielä paahdetut kirsikkatomaatit, loput mozzarellasta sekä
loppu basilikasilppu. Paista muutaman minuutin ajan, ripottele pinnalle
parmesaaniraastetta ja laita uuniin 200 asteeseen 7-10 minuutiksi.
Frittata on valmis, kun pinta näyttää kypsältä ja frittatan reunat alkavat irrota pannulta. Ota pannu pois uunista ja ripottele frittatan päälle vielä loput tuoretomaattikuutioista. Viimeistele kokonaisilla basilikanlehdillä. Tarjoile heti.
Frittata on valmis, kun pinta näyttää kypsältä ja frittatan reunat alkavat irrota pannulta. Ota pannu pois uunista ja ripottele frittatan päälle vielä loput tuoretomaattikuutioista. Viimeistele kokonaisilla basilikanlehdillä. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti