Jos
juhannuksena tuli nautituksi riittävästi grilliruokaa, lihapullat ovat hyvä
tapa palata arkeen. Mutta ei mitkä tahansa lihapullat, vaan ihanat, maustetut
karitsanlihapullat. Lisänä lautasella on kurpitsahummusta sekä uunissa paahdettuja
kirsikkatomaatteja ja fetaa. Kaikki yhdessä enemmän kuin osiensa summa. Mitään
näistä ei kannata jättää pois.
Kurpitsahummus
400 g myskikurpitsaa
2 kuorimatonta valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria myllystä
pikkutölkki (175 g netto) kikherneitä suolaliemessä
0,5 dl suolapaahdettuja cashewpähkinöitä
2 rkl tahinitahnaa
1-1,5 dl vettä
suolaa, mustapippuria myllystä, chilihiutaleita
myllystä
oliiviöljyä, lehtipersiljaa
Leikkaa kuorittu kurpitsa pieniksi paloiksi ja laita
se muovipussiin valkosipulinkynsien kanssa. Lisää hiukan suolaa, mustapippuria
sekä oliiviöljy, sulje pussi ja ravista. Kaada maustetut palat leivinpaperilla
päällystetylle uunipellille ja kypsennä niitä 200 –asteisessa uunissa noin 30
minuuttia kunnes palat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hetken, minkä jälkeen
purista valkosipulinkynnet kuoristaan yleiskoneen kulhoon. Lisää kurpitsanpalat
ja aja leikkuuterillä hienoksi massaksi. Lisää valutetut ja huuhdellut
kikherneet, cashewpähkinät sekä tahinitahna ja jatka soseuttamista. Lisää vettä
sen verran, että seoksesta tulee helposti lusikoitavaa sosetta. Mausta lopuksi
suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla. Soseen voi ajaa niin hienoksi
kuin haluaa. Me lisäsimme joukkoon lusikallisen kokonaisia seesaminsiemeniä ja jätimme sen tarkoituksella melko karkeaksi. Viimeistele oliiviöljyllä ja
hienonnetulla lehtipersiljalla.
Karitsapyörykät
800 g karitsanjauhelihaa
2 isoa valkosipulinkynttä raastettuna
4 uutta punasipulia hienonnettuna
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 ruukku hienonnettua korianteria
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti