Perunasalaatti
kuuluu jokseenkin oleellisena osana suomalaiseen juhlapöytään. Se voi olla itse
tehtyä, pitokokin valmistamaa tai kaupan einespakkauksesta lusikoitua. Useimmissa
näissä on kuitenkin yhtenä aineksena majoneesi. Mutta perunasalaatti ei kaipaa
majoneesia, ei kermaviiliä, ei crème fraîchea eikä mitään muutakaan, mikä
saattaisi pilaantua kesähelteillä. Öljy-viinietikkakastike antaa
perunasalaatille ihan uudenlaista makua. Kansainvälistytään siis, ja tehdään ruokaisa
perunasalaatti saksalaisittain ilman majoneesia. Tätä kannattaa harkita vaikka
juhannuksen pitopöytään. Saksalainen perunasalaatti sopii niin kalan kuin
lihankin kanssa.
Emme
tietenkään huomanneet mitata aineksia, joten tässä ei nyt anneta tarkkoja
määriä. Jonkinlaisena ohjearvona voidaan kuitenkin pitää sitä, että listassa ensin
mainittuja on aina eniten ja viimeisiä aineksia vähiten. Siitä sitten oman maun
mukaan.
Perunasalaatti
ilman majoneesia
keitettyä kiinteää perunaa pienempinä paloina
omena pieninä kuutioina
vihreitä rypäleitä
varsineen viipaloituja kevätsipuleita
mietoa juustoa (Edam) pieninä kuutioina
maustekurkkua
kapriksia
öljy-viinietikkakastike
1 osa valkoviinietikkaa
3 osaa rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti