torstai 10. joulukuuta 2015

Pirteä punakaalikeitto joulun odotukseen



Olen joskus aikaisemminkin ihmetellyt, miksi aina joulun jälkeen pitää ryhtyä laihdutuskuurille, kun sitä voisi tehdä jo vaikka vähän etukäteen. Parin kilon pudotus joulun alla helpottaa tammikuun dieettituskaa. Kauniin värinen ja maukas, soseutettu punakaalikeitto on kuin tehty tämän vuodenajan kevytruokailua varten eikä se ole hullumman makuista tammikuussakaan kokattuna.


Soseutettu punakaalikeitto

1 iso salottisipuli kuutioituna
2 rkl oliiviöljyä
500 g punakaalia ohuina suikaleina
2 rkl sitruunamehua
5 + 5 dl kasvislientä (tai kanalientä)
300 g kuorittua jauhoista perunaa
1 omena kuorittuna ja siemenkota poistettuna
1 rkl tuoretta meiramia hienonnettuna
2 tl hyvää balsamiviinietikkaa
1,5 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 dl kermaa
1 tölkki crème fraichea
tuoretta meiramia

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja kuullota siinä kuutioitu sipuli. Lisää punakaalisuikaleet sekä sitruunamehu ja sekoittele muutaman minuutin ajan. Lisää 5 dl kasvis(/kana)lientä ja hauduta kaalia miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia kunnes se alkaa olla pehmeää.

Lisää loppu kasvis/kanaliemi, perunat pienehköinä paloina sekä omenanpalat ja hienonnettu meirami. Keitä kunnes perunat ovat kypsät ja pehmeät. Mausta balsamiviinietikalla, juoksevalla hunajalla sekä suolalla ja mustapippurilla. Sekoita keittoon vielä kerma sekä puoli tölkkiä crème fraichea ja soseuta keitto blenderissä. Tarkista maku ja lisää suolaa tai mustapippuria, jos on tarpeen.

Viimeistele keitto lautasella crème fraichella sekä tuoreella meiramilla.


2 kommenttia:

Minnaliisa kirjoitti...

Ihana väri! Luulin ensin punajuurikeitoksi. Täytyy mennä ostamaan yksi punakaali ja kokeilla.

Tuplaespresso kirjoitti...

Punajuurikeitoksi, joo, mies mietti ensin olisiko ehkä jotain marjakeittoa... Mutta maku oli todella hyvä. Laitan toistekin - eikä edes dieettiruoaksi.