Jos
pitää kalasta, jouluksi niitä tulee usein ostettua ja valmistettua - miten sen nyt kauniisti sanoisi -
jokseenkin runsaanlaisesti. Mikäli jääkaappi on vielä nytkin täynnä pieniä määriä
erilaisia kaloja, graavisiikaa, suutarinlohta, sillejä ym, niistä voi koostaa perunan
kanssa ”cocktailpaloja”, joita napostellessa ei uskoisi mitään
jouluruokaa syövänsäkään. Näihin suupaloihin ei tarvinnut hankkia mitään uutta,
kun käytimme joululta jääneitä punajuuri-aurajuustolaatikkoa, piparjuurikermavaahtoa,
erilaisia kaloja sekä hyvää kiinteää perunaa (Annabella). Nämä pienen cocktailleivän näköiset makupalat sopivat niillekin, jotka syystä tai toisesta välttelevät gluteenia.
Kalaa
ja perunaa salonkikelpoisesti
isohkoja kiinteitä perunoita
kirkastettua voita paistamiseen
erilaisia joulukaloja, sillejä, silakoita. lohta, siikaa tms
tilliä, kevätsipulia
Valitse keitettäväksi mahdollisimman pitkänomaisia
perunoita, joista on helppo leikata paksuja viipaleita. Keitä perunat kuorineen melkein
kypsiksi ja jäähdytä ne. Viipaloi perunat runsaan puolen sentin viipaleiksi ja
paista ne kullanruskeiksi kirkastetussa voissa.
Levitä perunaviipaleille ensin hiukan punajuuri-aurajuustolaatikkoa
tai piparjuurikermavaahtoa, siihen päälle pieni pala kalaa ja viimeistelyksi
tilliä tai kevätsipulia.
2 kommenttia:
Tosi hyviä idea. Näin perunan ja kalojen ystävälle!
Kiitos :) Ei uskoisi 100% jouluruokien tähteiksi...
Lähetä kommentti