Klassikkoruoka
– Silli à la Russe – on kiva katseenvangitsija pikkujoulun iltapalapöytään. Se
maistuu hyvältä myös sunnuntaiaamuna, jos vaikka pikkujoulun taksijonossa on
sattunut menemään pitkälle aamuyöhön. Ja kuten tunnettua, silli janottaa,
jolloin siitä saa hyvän syyn nauttia lisää virvokkeita. Sillinä voi käyttää
hyvin liotettua suolasilliä, mutta matjessillifilee taitaa olla enemmän
suomalaiseen makuun. Me olemme tykästyneet Monarch –ravintolafileisiin, joten niistä
syntyi tämä silli à la Russe. Emme anna reseptissä tarkkoja paino- tai kappalemääriä,
ainoastaan ainesluettelon, jota jokainen voi muokata ruokailijoiden määrän
mukaan. Sillin kanssa tarjoilimme pieniä keitettyjä perunoita, mallasleipää
sekä smetanakastiketta.
Silli
à la Russe
ruodottomia sillifileitä (Monarch ravintolafilee)
kovaksikeitettyjä kananmunia, keltuaiset ja valkuaiset
eroteltuna
venäläisiä suolakurkkuja pieninä kuutioina
etikkapunajuuria pieninä kuutioina
punasipulia pieninä kuutioina
pieniä kapriksia
tilliä
kastike
smetanaa
kuohukermaa
Leikkaa silli suupalan kokoisiksi viipaleiksi.
Asettele laakealle tarjoiluvadille ensin sillinpalat riviin keskelle ja sillin
molemmin puolin muita pieniksi pilkottuja aineksia. Viimeistele sillivati
tillisilpulla.
Valmista kastike ohentamalla smetana kuohukermalla sopivan
juoksevaksi.
2 kommenttia:
Tuolla voisi korvata joulurosollin. Porkkanaa sitten laatikossa tai ties miten jos sitä oranssiakin haluaa...
Kelpaa joulurosollin korvaajaksi, jos rosolliin on aina kuulunut silli. Moni tekee rosollin kasviksista ja tarjoaa sillit eri kiposta. Mutta hyvää tämä on. Kannattaa yrittää etsiä kaupan kylmäaltaasta näitä Monarch ravintolafileitä (ei maksettu mainos ;)), on niin hyviä ja käyttökelpoisia monenlaisiin silliruokiin.
Lähetä kommentti