Wontonkuoria, niitä ihanan ohuita kiinalaisia pastalevyjä, pitäisi aina olla pakastimessa. Niistä taikoo niin ihanat keitot kuin minikokoiset annoslasagnetkin. Tällä kertaa esipaistoin wontonkuoret muffinvuoissa ja tein niihin pieniä gorgonzola-kanapiiraita. Toimii oikein hyvin myös brunssitarjoilussa. Wontonkupit ja täytteen voi valmistaa etukäteen, jolloin pikkupiiraat on helppo täyttää ja paistaa tarjolle hyvinkin nopeasti.
Wonton-gorgonzola-kanapiiraat
(15-16
pikkupiirasta)
2 grillattua broilerinkoipea
1
pkt (n. 40 kpl) wontonkuoria
50
g voita
2
kevätsipulia
5
rkl vehnäjauhoa
5
dl maitoa
100
g gorgonzolajuustoa
mustapippuria
valkopippuria
hiukan
suolaa
hiukan
juustoraastetta (gouda)
2
pkt viiriäisenmunia
tuore
mango
tuore
avokado
lehtipersiljaa
Ota
wontonpaketti pakastimesta sulamaan hyvissä ajoin.
Irrota
broilerinkoivista lihat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sulata voi kasarissa
ja kuullota ohuiksi viipaleiksi leikatut kevätsipulit siinä. Lisää vehnäjauho
ja kypsennä jauhoja koko ajan sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää maito
kolmessa erässä ja vatkaa kastike aina tasaiseksi. Keitä kastiketta koko ajan
sekoitellen noin 5 minuuttia, minkä jälkeen lisää kastikkeeseen gorgonzola
pieninä paloina edelleen koko ajan sekoitellen. Kun juusto on sulanut
kastikkeen joukkoon, lisää broilerinpalat, mausta suolalla sekä pippureilla ja
sekoita hyvin.
Anna broilerimuhennoksen jäähtyä ennen jatkokäyttöä.
Anna broilerimuhennoksen jäähtyä ennen jatkokäyttöä.
Tee
wontontaikinasta piiraiden kuoret muffinpellillä tai erillisissä muffinvuoissa.
Suihkauta vuokasprayta muffinpellin koloihin / vuokiin. Aseta kaksi wontontaikinalevyä
limittäin kuvan mukaisesti ja paina ne kuppimaisesti vuoan pohjalle. Kun
kaikissa vuoissa on taikinalevyt, esikypsennä niitä uunissa 175 asteessa noin 7
minuuttia. Jäähdytä kuoret ennen jatkokäyttöä.
Täytä
esipaistetut wontonkuoret broilerimuhennoksella. Ripottele pinnalle hiukan
(gouda) juustoraastetta, paina peukalolla keskelle pieni kuoppa ja riko siihen
viiriäisenmuna. Paista piiraset 225 asteessa 10-15 minuuttia kunnes munat ovat
hyytyneet ja juusto sulanut ja saanut hiukan väriä. Tarjoile mangon, avokadon
ja lehtipersiljan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti