BBC
Good Foodin joulukuun numerossa oli hyvän näköinen kanaresepti, jonka
ainesluettelon pituus ei päätä huimannut, ja jonka valmistusaikakin näytti
olevan mukavan lyhyt. Juuri sopiva arki-illan ruoka. Eipä siinä sitten muuta
kun ostoskoriin paketti broilerinkoipia ja tölkki hoisin-kastiketta. Muita
aineksia olikin omasta takaa. Lisänä oli keitettyä riisiä sekä rucolaa ja
vinaigrettea. Alkuperäisessä reseptissä ei puhuta mitään salaatista tai
vinaigrettesta, mutta huomasimme niiden täydentävän todella hyvin muuten
hivenen makean ruoan makumaailmaa.
Broilerinkoipia kiinalaisessa
kastikkeessa
(alkuperäinen
resepti Emily Kydd)
1
pkt broilerinkoipia (3 kpl) (nahallisia, luullisia)
4
rkl hoisin-kastiketta
2
tl seesamiöljyä
2
rkl juoksevaa hunajaa
1,5
tl kiinalaista viismaustetta
peukalonpään
kokoinen pala inkivääriä raastettuna
2
valkosipulinkynttä raastettuna
hiukan
suolaa
muutama
kevätsipuli
50
g cashewpähkinöitä
Leikkaa
broilerinkoivet kahteen osaan, reisi ja koipinuija erikseen. Leikkaa jokaisen
palan päälle veitsellä muutama viilto. Sekoita keskenään hoisin-kastike,
seesamiöljy, hunaja, viismauste, inkivääri sekä valkosipuli ja ripaus suolaa.
Marinoi broilerinpaloja kastikkeessa vähintään parin tunnin ajan (tai yön yli
jos on aikaa).
Kuumenna
uuni 200 asteeseen (180 kiertoilma). Levitä broilerinpalat uunivuokaan
nahkapuoli ylöspäin ja kaada kastike päälle. Kypsennä uunissa ensin 35
minuuttia ja valele koipia kastikkeella sinä aikana pari kertaa. Lisää
cashewpähkinät ja sekoita hiukan, kaada paloitellut kevätsipulit vuokaan ja
paista vuokaa vielä noin 10 minuuttia. Tarjoile heti riisin ja rucolan sekä
vinaigretten kanssa.
2 kommenttia:
Täällä onkin kaipailtu jotakin hyvää ja mielellään kohtalaisen helppoa kiinalaisohjetta kanalle, joten kiitokset! :) Saas nähdä, jos tätä vaikka saisi joskus lähitulevaisuudessa testattua, kun näyttää niin hyvältä.
Tämä resepti täyttää loistavasti nuo vaatimukset: helppo ja hyvä. Nopeakin tämä on valmistaa, jos marinointiaikaa ei oteta huomioon.
Lähetä kommentti