torstai 22. tammikuuta 2015

Look-a-like steak tartare - hedelmistä



Jos jauhelihasta, muusista ja porkkanoista voi valmistaa jälkiruoan näköisen ”cupcake”annoksen, miksi jälkiruoankaan pitäisi aina näyttää jälkiruoalta. Sitten kun haluaa oikein kunnolla sekoittaa ruokavieraiden ajatuksia, jälkiruokana voi tarjoilla tartarpihvin näköisen hedelmäsalaatin. Koskapa hedelmiä ei useinkaan myydä yhtä vähempää, tästä tulee aika iso kasa. Jälkkäriä riittää siis aika monelle ruokailijalle, paitsi tietysti jos haluaa itse nauttia hedelmäsalaattia monta päivää putkeen. Meillä tätä tehtiin vain kahdelle, mistä syystä M vahvasti epäili että olen suunnitellut tämän jälkiruoan vain syöttääkseni hänelle salakavalasti jotain terveellistä useampana päivänä peräkkäin.



Kymmenen hedelmän ja yhden yrtin ”tartarpihvi”
(neljälle)

”pihvi”
150 g papaijakuutioita (noin puolikas papaija)
150 g sharonkuutioita (pari pientä sharonia)
1 granaattiomenan siemenet
125 g tuoreita vadelmia kevyesti soseutettuna
”munankeltuaiset”
4 aprikoosinpuolikasta (säilyke)
lisäkkeet
2 kiiviä pieninä paloina (”maustekurkku”)
20 mansikkaa pieninä paloina (”punajuuri”)
1 omena pieninä paloina (”sipuli”)
2 passionhedelmän siemenet (”kaprikset”)
1,5 dl kookoskermaa (”creme fraiche”)
sitruunamelissan lehtiä (”persiljasilppu”)
(juoksevaa hunajaa ja saksanpähkinöitä)

Kuori papaija, poista siitä siemenet ja leikkaa hedelmäliha ihan pieniksi paloiksi. Laita puolet papaijasta kulhoon (toisen puolikkaan voi syödä vaikka jogurtin kanssa). Kuori sharonit, leikkaa ne ihan pieniksi paloiksi ja lisää papaijan joukkoon. Halkaise granaattiomena, kopistele hedelmän siemenet ulos ja lisää ne kulhoon. Lisää kulhoon vielä soseutetut vadelmat, sekoita hyvin ja anna mehustua noin tunnin ajan ennen tarjoilua.

Valmistele ”tartarpihvin lisäkkeet” leikkaamalla ne esikuvansa näköisiksi paloiksi. Annostele lautasille rengasmuotilla ”tartarpihvi” ja nosta sen päälle yksi säilykeaprikoosin puolikas (ei tuoretta, sillä se ei kiillä kuten munankeltuainen!). Ripottele muut lisäkkeet lautaselle ja viimeistele annokset kookoskermalla sekä sitruunamelissalla. (Jos tähän kaipaa jotain ekstramakeutusta tai enemmän rouskuteltavaa, lautaselle voi lisätä hiukan juoksevaa hunajaa ja muutaman kevyesti rouhitun saksanpähkinän.)


3 kommenttia:

Lapastaivas kirjoitti...

Kohta on jätettävä blogisi lukematta, niin uskolattoman herkullisia ohjeita ja kuvia on aina tarjolla. Juuri lounastaneenkin vesi herahtaa kielelle. Kiitos näistä kaikista vinkeistäsi ja ohjeistasi.

Jael kirjoitti...

Katsoin ensin että varmasti on tuossa lihaa mutta eihän...kiva idea ja nätisti toteutettu:)

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Lapastaivas
Aijaijai. Täytyy vissiin alkaa kirjoitella huonompia reseptejä ;-) Ei vaiskaan, ruoanlaiton pitää olla kivaa (ja lopputuloksen hyvää).

@ Jael
Kuva näyttääkin liikaa oikealta tartarilta... Vaihdoin otsikon, että kuva ja resepti vastaisivat enemmän toisiaan :)