Eikös kevyen keiton kanssa pitäisi aina tarjota jälkiruokaa? Hernesopalle pannukakkua jne. Mausteinen porkkanakeitto täydentyi pullapitkosta siivutetuilla rikkailla ritareilla (tai French toastilla, ihan miten vain), jotka makeutettiin banoffeen (banaani-toffee-kerma) tyyliin. Vaikka kaiken kohtuuden nimissä yhden pullaviipaleen pitäisi riittää syöjää kohden, kannattaa varata kaksi. Tämä on vaan niin hyvää. Ai niin. Ihan tuoreesta pullasta ei tule yhtä hyviä ritareita kuin parin päivän ikäisestä. Munamaito imeytyy tuoreeseen leipään liian nopeasti ja leipä saattaa vettyä ihan muhjuksi, jolloin pinnasta ei tule rapeaa paistettaessa. Kannattaa käyttää vähän vanhempaa känttyä.
Banoffeeritarit
(kahdelle)
4 viipaletta (parin päivän vanhaa) pullapitkoa
1 dl maitoa
1 muna
paistamiseen
voita
päälle
banaania
kinuskikastiketta
kermavaahtoa
tai vaniljajäätelöä
Riko
munat kulhoon ja vatkaa ne kevyesti. Lisää maito ja vatkaa vielä sen verran,
että seos on tasaista. Upota leipäviipaleet yksi kerrallaan munamaitoon ja
nosta heti lautaselle odottamaan. Paista ritarit heti kun kaikki on käsitelty
munamaidossa. Sulata paistinpannulla voita ja paista ritarit molemmin puolin
kullanruskeiksi. Tarjoile hiukan lämpiminä banaaniviipaleiden,
kinuskikastikkeen sekä kermavaahdon (tai jäätelön) kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti