perjantai 9. tammikuuta 2015

Possunsuikalekastike


Possunsuikalekastike kuulostaa tosi tylsältä ruoalta. Juurihan tässä ollaan selvitty jouluruoista ja joka tuutista tulee reseptejä, mihin voit tunkea sen lopun kinkkusi. Mutta tämä ei olekaan kinkkua tai joulun jämäruokia, vaan ihan tavallinen possunfilee. Vähän itämaisittain maustettua possukastiketta, joka tarjoillaan basmatiriisin kanssa.


Possunsuikalekastike

500 g             suikaloitua porsaan (sisä)fileetä
1                    punainen chilipalko pilkottuna
1                    paloiteltu sipuli
1                    viipaloitu valkosipulinkynsi
2 cm pätkä    tuoretta inkivääriä ohuina viipaleina
1 rkl               soijakastiketta
1 rkl               osterikastiketta
1 rkl               juoksevaa hunajaa
7 tippaa         srirachaa
2 dl                kookosmaitoa
1 dl                valkoviiniä
                      rouhittua mustapippuria myllystä
                      (suolaa)
1-2                 kevätsipulia viipaleina
                      öljyä ruskistamiseen

Tämä kastike kypsyy nopeasti ja maistuu erinomaiselta keitetyn basmati- tai risottoriisin kanssa. Valmistus on helppoakin helpompaa.

Suikaloi liha, pilko sipuli ja chilipalko sekä viipaloi inkivääri ja valkosipuli. Ruskista liha parissa erässä pannulla ja kuullota sen jälkeen samalla pannulla sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää inkivääri ja valkoviini sekä kookosmaito. Anna porista hiljaa hetki ja tarkista lopuksi maku. Ennen tarjoilua lisää viipaloitu kevätsipuli.


2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Possunsuikalekastike ei kuulosta ollenkaan tylsältä. Ja vielä, kun mausteet vievät itään päin.:) Joulukinkku sen sijaan tulee korvista ulos. Meillä oli niin tavattoman huono kinkku tällä kertaa. Useampana vuotena olemme ostaneet valmiiksi palvatun kinkun, johon olemme tyytyväisiä olleet, mutta nyt oli niin mauton ja kuiva kinkku, että joulu meni melkein pilalle.;)

Tuplaespresso kirjoitti...

Chili, inkivääri ja sriracha lämmittävät kyllä kivasti tähän aikaan vuodesta :)
Kurjaa jos kinkku meni pilalle. Senhän kuitenkin pitäisi olla THE jouluruoka. Possusta ei koskaan olisi pitänyt yrittääkään jalostaa jotain "terveysruokaa" ja kutistaa silavan määrää...