tiistai 23. joulukuuta 2014

White on white



Jos ei jouluna ole lunta, niin jälkiruoka voi ainakin olla valkoista. Tässä tapauksessa ihan kokovalkoista, kookospannacottaa ja litsikastiketta. Ja ihan oikeasti, jouluna kaiken ruoan EI tarvitse maistua neilikalta, inkivääriltä ja kanelilta.


White on white
(6 annosta)

pannacotta
2,5 dl kookoskermaa
2,5 dl kevytmaitoa
100 g ricottaa
1 dl sokeria
3 liivatelehteä (= 6 g)
kastike
250 g litsejä
2 rkl tomusokeria
kookoshiutaleita
valkosuklaata

Sekoita kattilassa kookoskerma, kevytmaito, ricotta sekä sokeri ja kuumenna seos kiehumispisteeseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia, purista niistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet hyvin vatkaten kuumaan pannacottaseokseen. Täytä 6 vuokaa seoksella ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Annos voi olla joko pienestä kulhosta sellaisenaan lusikoitava tai lautaselle kumottava.

Kuori litsit ja poista hedelmän keskellä oleva iso siemen. Soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella ja lisää tomusokeri.

Viimeistele annokset litsikastikkeella, kookoshiutaleilla ja valkosuklaamuruilla.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lurps, nam, kaikkia herkkuja samassa jälkkärissä. Litsikausi on ilmeisesti alkanut! Edellisellä Japanin reissulla muuten opin, että litsien kuori lähtee helpommin irti, kun niitä liottaa vedessä. Hotellin aamupalan litsit uivat suuressa vesikulhossa.

Merja kirjoitti...

Hyvä lumitanssa tälläinen, taitaa tulla valkoinen joulu koko maahan!

Tuplaespresso kirjoitti...

Tuli kuin tulikin valkoinen joulu myös tänne eteläiseen Suomeen. Tosin minulle riittäisi sekin että kerran viikossa sataa sentti uutta, puhdasta lunta ;)