Käydessäni
kaupassa huomasin, että ruokabloggaajallekin on jotain iloa mikroaterioista –
niistä saa idean päivän ruokaan, kun muuten ei keksi mitään. Kylmäaltaassa oli
kana-vuohenjuustopastaa, jonka tuoteselosteessa kerrottiin annoksen sisältävän
pastan ja mausteiden lisäksi broilerinlihaa 12% ja vuohenjuustoa 6%.
Vuohenjuustoa ja erilaisia pastoja on kotona, vain broilerinliha puuttui.
Kotona tehtyyn pastaan voi samalla laittaa broileriakin sen verran, ettei sitä
tarvitse etsiä annoksesta suurennuslasin kanssa. Kun jääkaapissa sattui olemaan
myös parmankinkkua, siitäkin meni muutama viipale pastakastikkeen joukkoon. Raikas
pepinosalaatti sopii hyvin tämän melko täyteläisen pastan kanssa.
Broileri-parmankinkku-vuohenjuustopasta
(annos
neljälle)
400
g maustamatonta broilerinlihaa
tilkka
oliiviöljyä
4
viipaletta parmankinkkua
mustapippuria
myllystä
200
g crème fraichea
2
dl maitoa
200
g vuohenjuustoa
(maitoa)
(maitoa)
iso
kourallinen tuoretta basilikaa
240
g pastaa (kuivapaino) (kuvan pasta on nimeltään radiatore)
Paloittele
broilerinliha peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja ruskista ne paistinpannulla
tilkassa oliiviöljyä. Leikkaa ohuet parmankinkkuviipaleet
pieniksi paloiksi, lisää ne pannulle ja sekoita broileripalojen joukkoon.
Mausta mustapippurilla, lisää crème fraiche sekä maito ja anna kastikkeen
kiehua muutamia minuutteja eli sen verran, että broileri on täysin kypsää. Kuori
vuohenjuustosta pois sitkeä kittikuori, paloittele juusto ja lisää se
kastikkeeseen. Sekoita kunnes juusto on kokonaan sulanut. Ohenna kastiketta
maidolla mikäli se tuntuu liian paksulta. Sekoita lopuksi kastikkeen joukkoon
pieneksi silpuksi leikattu basilika. Kastike ei tarvitse yhtään suolalisäystä,
sillä suolaa on sekä parmankinkussa että vuohenjuustossa.
Keitä
pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, valuta vesi pois ja sekoita
pasta kastikkeen joukkoon.
Pepinosalaatti
2 pepinoa
1 pieni kerä romainesalaattia
kourallinen
lehtipersiljaa
2 tl limettimehua
2 tl oliiviöljyä
hiukan
suolaa ja mustapippuria
Leikkaa
tai revi romainesalaatin lehdet pienemmiksi ja sekoita joukkoon lehtipersilja.
Sekoita limettimehu, oliiviöljy sekä suola ja mustapippuri keskenään ja
kääntele salaatin joukkoon. Kuori pepinot, poista siemenet, leikkaa hedelmät
pienemmiksi paloiksi ja sekoita salaatin joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti