Kalamurekepihvi
on kätevä tapa syödä ruodotonta kalaa. Jos lähistöllä sattuu olemaan hyvä tori
tai kauppahalli, hauesta ja pienestä palasta lohta valmistuu maittavat kalamurekepihvit.
Haukea kannattaa ostaa reilusti isompi pala mitä tarvitaan, jos kalakauppias ei
ole poistanut siitä hauelle tyypillistä y-ruotoriviä. Y-ruotojen poistaminen on hiukan hankalaa ja
siinä menee jonkin verran kalanlihaa hukkaan. Täällä on hyvä video kyseisen ruotorivin poistamisesta. (Hauen sijaan voi käyttää jotain muuta miedon makuista, vaalealihaista kalaa kuten turskaa tai seitiä.) Kalapihvien kanssa maistuu fenkolilla täydennetty
coleslaw. Tästä tulee hyvää arkiruokaa.
1
pieni fenkoli ohuina suikaleina
(säästä vihreät töyhdöt kalamurekkeeseen)
(säästä vihreät töyhdöt kalamurekkeeseen)
1
iso punasipuli ohuina suikaleina
1
iso porkkana karkeana raasteena
2-3
dl valkokaalia ohuina suikaleina
hiukan
suolaa
ripaus
sokeria
varovasti
sitruunapippuria
tuoretta
sitruunamehua
200
g crème fraichea
sitruunapippuria
suolaa
raastettua
sitruunankuorta
Sekoita
kulhossa keskenään fenkoli, punasipuli, porkkana ja kaali. Lisää suolaa,
sokeria, sitruunapippuria sekä sitruunamehua ja painele salaattiaineksia
perunamuusinuijalla tai vastaavalla, jotta suikaleiden rakenne rikkoontuisi.
Laita salaatti jääkaappiin mehustumaan muutamiksi tunneiksi. Sekoita
salaatinkastike, creme fraiche, sitruunapippuri, suola sekä sitruunankuori ja
laita se jääkaappiin maustumaan. Tarkista maku parin tunnin kuluttua ja lisää
mausteita jos on tarpeen.
Lisää
kasvisten joukkoon muutama lusikallinen kastiketta ja sekoita hyvin. Raasteen
ei pidä uida kastikkeessa, vaan ainoastaan hiukan maustaa ja kosteuttaa. Säästä
loppu creme fraiche -kastike tarjottavaksi sellaisenaan kalamurekepihvien
kanssa.
Kalamurekepihvit
300
g täysin ruodotonta haukea (=500 g nahatonta haukifileetä)
200
g nahatonta lohta
1
dl kermaa
3
rkl tilliä
1
tl suolaa
0,5
tl sitruunapippuria
0,5
tl sitruunankuorta
20
g parmesaaniraastetta
(fenkolin vihreää töyhtöä)
(fenkolin vihreää töyhtöä)
1
muna
1
tl perunajauhoa
paistamiseen
voita ja oliiviöljyä
lisäksi
sweet chili -kastiketta ja sitruunanlohko
Paloittele
hauki sekä lohi ja laita ne yleiskoneen kulhoon. Aja kalat leikkuriterällä
tasaiseksi massaksi. Lisää kerma tasaisena nauhana koneen käydessä. Lisää
massaan tilli, suola, sitruunapippuri, sitruunankuori sekä parmesaaniraaste ja
sekoita hyvin. Jos fenkolislawn fenkolissa oli jotain vihreää töyhtöä, silppua nekin kalamassan joukkoon. Vatkaa toisessa kulhossa yksi muna kevyesti perunajauhon kanssa
ja lisää kalamassaan. Muotoile massasta kahdeksan pihviä ja paista ne pannulla
voin ja oliiviöljyn seoksessa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
Tarjoile
kalapihvit fenkolislawn, creme fraiche –kastikkeen sekä sweet chili –kastikkeen
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti