keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Granaattiomena-riisivanukas on vähän uutta ja vähän vanhaaGranaattiomena-riisivanukas on perinteisen riisipuuron ja sekahedelmäkeiton kova kilpailija joulupöydän jälkiruokana. Riisi keitetään maitoon ja granaattiomenamehuun, lisätään hiukan kermavaahtoa ja koristellaan granaattiomenan siemenillä. Yksinkertaista ja herkullista.


Granaattiomena-riisivanukas
(6-8 annosta)

pieni nokare voita
4 dl maitoa
3 dl granaattiomenamehua
2 dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
(1 rkl sokeria)
1-2 granaattiomenaa
(pistaasipähkinöitä)

Sulata voi kattilassa, lisää maito sekä granaattiomenamehu ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää puuroriisi ja kypsennä riisiä noin 30-40 minuuttia matalalla lämmöllä kunnes neste on imeytynyt riisiin ja riisit alkavat hiukan puuroutua. Pidä huoli siitä että riisi ei jää liian kuivaksi. Lisää keittämisen aikana mehua, jos on tarpeen. Jäähdytä riisipuuro. Vatkaa kerma (sokerin kanssa) pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita riisin joukkoon.

Tyhjennä granaattiomena siemenistään. Se on todella sotkuinen työvaihe, jos sen tekee väärin. Täältä löytyy yksityiskohtaiset kuvat, miten granaattiomenan sisus helposti tyhjennetään kulhoon ilman ainoatakaan roisketta. Sekoita puolet granaattiomenan siemenistä riisin joukkoon. Jaa vanukas annoskulhoihin ja ripottele päälle granaattiomenan siemeniä. Tähän tuli myös rouhittua pistaasipähkinää, koska sellaisia sattui olemaan kaapissa, ja koska pistaasi sopii aivan loistavasti granaattiomenan kanssa.Ei kommentteja: