Kevään lopullista tulemista odotellessa (kesästä puhumattakaan) mieli siirtyy pikku hiljaa pois talvisista padoista ja keitoista kevyempiin ruokiin. Tämä lounas tai alkuruoka – miksei pääateriakin sopivilla lisukkeilla – on juuri sellainen. Törmäsin kymmenkunta vuotta sitten chef Flavio Giacoletton reseptiin. (Chef Giacoletto on toiminut ravintoloitsijana Turussa ja Helsingissä. Hänellä on takanaan monipuolinen kansainvälinen ura, mm Lontoossa Antonio Carluccion ravintolan pääkeittiömestarina. Hän on myös kirjoittanut kirjan ”Risotto ja panna cotta”, joka käsittelee Piemonten ruokaa, historiaa ja kulttuuria.) Sitä reseptiä muistellen valmistin paistetuista ahvenista yksinkertaisen ja maittavan kala-aterian. Tuplaespresso teki lisäksi kokonaisuuteen sopivan salaatin.
Paistettua ahventa, fenkolia ja
pinaattia
150-200
g ahvenfileitä / ruokailija
1 fenkoli (kahdelle)
200
g pinaattia (kahdelle)
1 nippu kevätsipulia
voita
suolaa
valkopippuria myllystä
sitruunamehua
Suikaloi
fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kylmään veteen, jossa on vähän
sitruunamehua. Huuhtele pinaatit ja ryöppää ne nopeasti vedessä kattilassa.
Lisäsin veteen hieman suolaa, vähemmän sokeria ja pikkuisen sitruunamehua.
Halkaise kevätsipulit ja hauduta ne pannulla voissa pehmeiksi – älä ruskista. Ripsauta
niille hitusen suolaa. Paista ahvenfileet voissa pannulla kullanruskeiksi. Tee
kasviksista peti lautaselle ja aseta paistetut fileet sille. Rouhaise myllystä
valkopippuria ja ripsauta vähän sormisuolaa ahvenille ja herkullinen ja kevyt
ruoka on valmis.
Hedelmäinen vihersalaatti
1
nippu friseesalaattia
2
appelsiinia
kalvottomina lohkoina
puolikkaan
granaattiomenan siemenet
puolikas
fenkoli ohuina suikaleina
3
kevätsipulia ohuina
viipaleina
puoli
kourallista persiljaa hienoksi leikattuna
Sekoita
ainekset keskenään ja nauti. Tämä raikas salaatti ei kaipaa minkäänlaista
kastiketta.
3 kommenttia:
Näyttää niin herkulliselta!
En tajua, miksi kiusaan itseäni iltavjorossa läpimärkänä ja nälkäisenä ruokablogeja lukemalla.
Tuo ahven, pinaatti ja fenkoli kuullostaa kaikin puolin todella hyvältä makuyhdistelmältä!
Käytitkö baby pinaattia vai ihan isoja?
Sorry että vastaus tulee "vähän myöhään". Pinaatit oli babymallia ja yhdistelmä toimi paremmin kuin hyvin :)
Lähetä kommentti