Tutkiessani jääkaapin sisältöä löysin
sieltä purkin katkarapuja, joiden viimeinen käyttöpäivä oli viime viikolla. No,
sehän oli ihan juuri vasta. Aistinvarainen tutkimus osoitti katkarapujen olevan ihan hyviä ja käyttökelpoisia. Tekisikö niistä munakkaan? Tuossahan on pari kevätsipuliakin.
Jääkaapin nollalokerossa näyttäisi olevan myös puntti vihreää parsaa. Taitaa
olla jonkun heräteostos Hulluilta päiviltä. Mitäs jos tekisikin niistä
pastakastikkeen? Okei, niillä mennään. Tällaisista aineksista syntyy hyvää
ruokaa käden käänteessä.
Pastakastike katkaravuista ja
parsasta
1
prk katkarapuja suolaliemessä
1
puntti vihreää parsaa
1 pieni salottisipuli
2 kevätsipulia
½ kanaliemikuutio
½
dl valkoviiniä
½
- 1 dl vettä
1
dl kermaa
cayennepippuria
ripaus
suolaa
1
rkl osterikastiketta
öljyä
Tagliatelle
-pastaa
Kaada
katkaravut siivilään ja puristele niistä vielä ylimääräinen neste pois. Kuori
parsat ja viipaloi ne erikokoisiksi viipaleiksi. Näin parsanpalojen purutuntuma
vaihtelee. Säästä nuput erikseen. Silppua salottisipuli ja viipaloi
kevätsipulit. Kuullota salottisilppu öljyssä kattilassa. Mausta
cayennepippurilla ja ripauksella suolaa ja kaada valkoviini päälle. Anna kiehua
hetki kokoon. Lisää liemikuutio, vesi, osterikastike, kevätsipulirenkaat ja
parsa. Säästä nuput myöhemmäksi. Keitä 7 minuuttia. Kun 5 minuuttia on kulunut
lisää parsannuput joukkoon. Kaada siivilään ja ota neste talteen. Laita kerma
kattilaan ja keitä sitä kokoon niin, että se sakenee. Ota kattila lämmöltä.
Lisää siivilöidyt kasvikset takaisin kattilaan sekä katkaravut ja
keitinnestettä niin, että kastike on sopivan sakeaa. Älä enää keitä, etteivät
katkaravut sitkisty. Tarkista vielä maku ja mausta tarvittaessa lisää. Keitä
tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan siten että pasta ja kastike ovat valmiita
suunnilleen samanaikaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti