Tervetuliaisskumpan kanssa on kiva
tarjota jotain pientä ennen varsinaista ruokailua. Täytetyt ruissipsit ovat
siihen tarkoitukseen lähes täydellisiä pikkunaposteltavia. Vappupöytään kuuluu laittaa tarjolle erilaisia
sillejä, mutta kaikki eivät ole sillinystäviä. Sillien lisäksi savulohitahnalla
täytetyt ruissipsit sopivat vappupicnicille kuin valkolakki päähän.
Savulohitahna
500
g lämminsavulohta
3
dl crème fraichea
0,5
dl sitruunamehua
valkopippuria
myllystä
sitruunapippuria
0,5
dl tillisilppua
4
liivatelehteä
0,5
dl kalalientä
päälle
tillitöyhtöjä
muikunmätiä
valkopippuria
Poista savulohesta nahka sekä mahdolliset ruodot ja murskaa kala haarukalla
hienommaksi. Sekoita hyvin keskenään kala, crème fraiche, sitruunamehu,
valkopippuri, sitruunapippuri sekä tillisilppu. Laita liivatelehdet likoamaan
kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna kalaliemi lähes kiehuvaksi,
puristele pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota
liivatteet kuumaan kalaliemeen. Lisää sulatetut liivatteet kalaseokseen hyvin
sekoittaen. Tarkista maku ja lisää mausteita jos on tarpeen. Laita
savulohitahna jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Lusikoi
ruissipsien sisään savulohitahnaa, koristele muikunmädillä sekä tillitöyhdöllä
ja rouhaise päälle hiukan valkopippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti