perjantai 25. huhtikuuta 2014

Parsaa kun on parsan aika


Sitten kun on kevään mittaan kokannut ne kaikki ”pakolliset” parsaruoat (parsakeitto, parsapiiras, parsakohokas, parsaa uppomunan kanssa, parsaa ja parmankinkkua, parsarisotto jne jne), voi alkaa kehitellä uudenlaisia reseptejä, jossa parsaa käytetään muun ruoan lisäkkeenä vaikkapa lämpimän salaatin tapaan. Salottisipulista, parsasta, herneistä ja basilikasta tulee tosi herkullinen lisäke lähes minkä tahansa liha- tai kalaruoan kaveriksi.



Parsaa, herneitä ja basilikaa

1 salottisipuli
1 rkl voita
8-10 vihreää parsaa
100 g pakasteherneitä
ripaus suolaa
pieni kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
raastettua parmesaania

Kuori salottisipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kasarissa voi ja kuullota siinä sipuli. Lisää noin sentin paloiksi pätkityt parsat sekä pakasteherneet, hämmentele vähän ja anna kasvisten kypsyä noin 8-10 minuuttia (al dente) miedolla lämmöllä. Lisää suola sekä basilika, pyöräytä yrtit sekaisin ja viimeistele parmesaaniraasteella.



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan vihreä salaatti. Mä en ole kelpuuttanut vielä yhtään parsanippua. Parsanirsous on paha vaiva...

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Tulin tänne googlen kautta, ja tästä tuli mukavan nopea maukas iltaruoka :) Kiitti!

Tuplaespresso kirjoitti...

@ luimupupu
Sitä tulee vähän ronkeliksi kun laittaa itse ruokansa :)

@ anonyymi
Heippa sullekin. Kiva että tykkäsit ja vielä kivampi saada kommenttia :)