Sitten kun on kevään mittaan kokannut
ne kaikki ”pakolliset” parsaruoat (parsakeitto, parsapiiras, parsakohokas,
parsaa uppomunan kanssa, parsaa ja parmankinkkua, parsarisotto jne jne), voi
alkaa kehitellä uudenlaisia reseptejä, jossa parsaa käytetään muun ruoan
lisäkkeenä vaikkapa lämpimän salaatin tapaan. Salottisipulista, parsasta,
herneistä ja basilikasta tulee tosi herkullinen lisäke lähes minkä tahansa
liha- tai kalaruoan kaveriksi.
Parsaa, herneitä ja basilikaa
1 salottisipuli
1 rkl voita
8-10
vihreää parsaa
100
g pakasteherneitä
ripaus
suolaa
pieni
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
raastettua
parmesaania
Kuori
salottisipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kasarissa voi ja
kuullota siinä sipuli. Lisää noin sentin paloiksi pätkityt parsat sekä pakasteherneet, hämmentele vähän ja
anna kasvisten kypsyä noin 8-10 minuuttia (al dente) miedolla lämmöllä. Lisää suola sekä basilika, pyöräytä
yrtit sekaisin ja viimeistele parmesaaniraasteella.
3 kommenttia:
Ihanan vihreä salaatti. Mä en ole kelpuuttanut vielä yhtään parsanippua. Parsanirsous on paha vaiva...
Heippa! Tulin tänne googlen kautta, ja tästä tuli mukavan nopea maukas iltaruoka :) Kiitti!
@ luimupupu
Sitä tulee vähän ronkeliksi kun laittaa itse ruokansa :)
@ anonyymi
Heippa sullekin. Kiva että tykkäsit ja vielä kivampi saada kommenttia :)
Lähetä kommentti