lauantai 5. huhtikuuta 2014

Purjo-timjamirisotto, kassleria ja uppomuna
Muutaman päivän takainen kasslerinpala oli niin iso, että siitä riittää kahdelle syötävää ainakin kolmeksi ateriaksi. Onneksi kypsennetty liha säilyy jääkaapin nollalokerossa ihan priimakuntoisena useammankin päivän ajan. Tänään possu sai seurakseen purjo-timjamirisottoa ja uppomunan. Pakastimen uumeniin tuppaa ”unohtumaan” tavaraa, joka saattaa löytyä vaikkapa joskus ensi vuonna tähän aikaan, joten tätä ei nyt laitettu säilöön pakkaseen vaan päätettiin viipaloida loput kasslerinjämät voileivänpäälisiksi.Purjo-timjamirisotto
(kahdelle)

2 kevätsipulia ohuina viipaleina
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
120 g carnaroliriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kasvislientä
6 oksaa tuoretta timjamia, lehdet riivittyinä
1 iso purjo ohuina viipaleina
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria myllystä
1 kevätsipuli ohuina viipaleina
pieni kourallinen silputtua lehtipersiljaa

lihalientä
kypsää kassleria noin sentin paksuisina siivuina

2 uppomunaa

Kuumenna kasarissa 1 rkl oliiviöljyä ja saman verran voita, kuullota siinä miedolla lämmöllä kevätsipulia noin 30 sekuntia, lisää riisi ja sekoittele riisejä vielä minuutin tai pari. Lisää valkoviini ja keitä riisejä kunnes neste on haihtunut. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna risoton poreilla miedolla lämmöllä kunnes riisi on lähes kypsää. Varo ettei risotosta tule liian kuivaa.

Samanaikaisesti kuumenna pienellä paistinpannulla 1 rkl oliiviöljyä ja saman verran voita ja sekoittele siinä timjaminlehtiä ja purjoviipaleita. Kun purjo on hiukan pehmennyt, lisää se risoton joukkoon, sekoita hyvin ja kypsennä vielä sen verran että risottoriisissä on vielä hiukan purutuntumaa, mutta riisi ei ole enää raakaa.

Kuumenna toisessa paistinpannussa lihalientä ja lämmitä siinä kasslerviipaleet. Leikkaa liha kuutioiksi. Annostele lautasille purjorisottoa, lisää kasslerkuutiot ja lopuksi uppomuna. Ripottele lopuksi annoksen päälle kevätsipulia ja lehtipersiljasilppua.Ei kommentteja: