Jo viime keväänä julkaisimme
päivityksen, jossa karitsanpotkat oli hitaasti haudutettu tummassa oluessa
ihanan meheviksi ja suussa sulaviksi. Teimme haudutusliemestä kastikkeen ja
muistimme toki mainita, että ”Liemi kannattaa siivilöidä ja säästää. Siitä saa
aivan mahtavan kastikkeen jollekin muullekin lammasaterialle.” Mutta… tuotanoin… unohdimme kirjoittaa kastikkeen
reseptin...
Tänä pääsiäisenä valmistimme samalla
reseptillä karitsanpotkia (”nyhtökaritsaa”) tummassa oluessa (8 potkaa ja niille
riittävästi haudutuslientä) ja nyt myös kastikkeen ainesmäärät on kirjattu
muistiin.
Kastike tummassa oluessa haudutetuille
karitsanpotkille
1
l karitsanpotkien haudutuslientä
3
rkl portviiniä
2
rkl ruokokidesokeria
2
rkl soijakastiketta
1
rkl espressokahvia
0,5
dl kylmää vettä
3
rkl Maizenaa tai Ohrakasta
1,5
dl kermaa
ripaus
suolaa
1
tl sitruunamehua
2
rkl juoksevaa hunajaa
Siivilöi
haudutusliemi, jäähdytä se ja kuori pinnalta pois näkyvä rasva. Keitä lientä
kokoon noin puoleen, lisää portviini, ruokokidesokeri sekä soijakastike ja
keitä vielä hetki. Sekoita Maizena tai Ohrakas espressolla maustettuun kylmään veteen,
lisää seos kastikkeen joukkoon kapeana nauhana koko ajan vispaten ja keitä pari
minuuttia kunnes kastike tuntuu hiukan saostuneen. Lisää kerma, sekoita hyvin
ja kiehauta. Mausta lopuksi vielä sitruunalla, juoksevalla hunajalla sekä, jos
on tarpeen, suolalla. Kiehauta vielä kerran ja kastike on valmis.
Nyhtökaritsaa ja kastiketta, peruna-palsternakkapyree, punasipulihilloke, viikuna-vuohenjuustosalaatti |
2 kommenttia:
Potkat ovat niin kivoja laittaa ruoaksi, samoin kuin lintujen koivet. Ovat niin passeleita annoksia:)
Oikein passeli annoskoko - paitsi jos laittaa kalkkunankoipia ;)
Lähetä kommentti