torstai 24. huhtikuuta 2014

Kania kahdella tavalla, osa 2: kanipurilainen eli bunnyburger




Kun kanista oli kypsennetty fileet, jäimme miettimään mitä muuta kuin kanipataa saisi aikaan kanin koivista. Miltä maistuisi kanipurilainen? Saisiko siitä aikaan jotain maukkaampaa kuin kanahampurilaisesta? Kotikonstein on aika vaikea irrottaa raakaa kaninlihaa luista ja tehdä kanijauhelihaa, joten päätimme ensin kypsentää kanin kokonaan ja rakennella kanipihvit vasta kypsästä kaninlihasta. Tuumasta toimeen. M käsitteli kaninpalat pataan kypsymään ja minä leivoin minikokoisia briossisämpylöitä tällä reseptillä. Ohjeen määrästä tulee noin 30 ”slider”kokoista sämpylää. Laitoin hampurilaisten lisäkkeeksi myös punasipulia marinoitumaan punaviinietikkaan.


Haudutettu kani

1                    kanin etu- ja takajalat
1 rkl               jauhoja
1 rkl               sinappijauhetta
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä
2                    sipulia lohkoina
2                    porkkanaa pienennettyinä
                      timjamia
                      rosmariinia
½ l                 olutta
                           
Käytin pataan kanin etu- ja takajalat, jotka paloittelin kahteen osaan nivelten kohdalta. Jauhot, sinappijauhe ja suolaa sekä mustapippuria sekoitetaan keskenään ja laitetaan muovipussiin. Kaninpalat pussiin. pussin suu kiinni ja ravistusta ja heiluttelua niin, että palat ovat tasaisesti maustuneet. Sitten ruskistin ne pannulla voissa ja lisäsin joukkoon lohkotut sipulit ja paloitellut porkkanat ja ruskistelin niitäkin hetken. Lisäsin vielä vähän suolaa pannulle samoin kuin timjamin ja rosmariinin. Kaadoin kaninpaloille tölkillisen olutta ja lisäsin vettä niin, että palat juuri ja juuri peittyivät. Haudutin niitä pannulla kansi päällä noin 1 ½ tunnin ajan ja kani oli valmis.



Kanipihvit
(määrästä tulee 8-10 minikokoista pihviä)

300 g kypsää kaninlihaa
2 tl vahvaa englantilaista sinappia
1 tl suolaa
ripaus cayenepippuria
ripaus jauhettuja korianterinsiemeniä
mustapippuria myllystä
joko 1 rkl ruohosipulituorejuustoa
      tai 1 kananmuna

Hienonna kypsä kaninliha, lisää mausteet ja sekoita hyvin. Maista ja lisää mausteita jos vielä tuntuu tarpeelliselta.

Koska kaninliha on kypsää, pihvit voi valmistaa ja laittaa sämpylän väliin sellaisenaan (kuten me teimme) tai sitten ne voi käyttää pannulla ja ottaa niihin paistopinnan molemmin puolin. 

Jos pihvejä ei paisteta, kaninlihaseokseen lisätään ruohosipulituorejuusto, joka tekee massasta hiukan kiinteämmän ja helpommin muotoiltavan. 

Jos taas pihvit halutaan paistaa, massaan lisätään yksi kananmuna, sekoitetaan, muotoillaan pihvit ja otetaan molemmin puolin vähän väriä paistinpannulla.

Kanipurilaiset

Sämpylän sisällä on salaatinlehti, kanipihvi, marinoitua punasipulia sekä viipale suolakurkkua.

Jos jääkaapissa olisi vielä toinenkin kani, voisin laittaa näitä vappubrunssille…


Ei kommentteja: