Kevyt
lounassalaatti valmistuu nopeasti edellispäivän broilerista ja muutamasta
muusta aineksesta, joiden maut toimivat hyvin keskenään.
Broileri-fenkolisalaatti ja homejuustokastike
(kahdelle)
salaatti
1
päärynä
1
kypsä broilerin koipi tai rinta
1
iso fenkoli ohuina siivuina
1
dl saksanpähkinöitä
muutama
iso kourallinen vesikrassia ja/tai muuta salaattia
kastike
100g
maustamatonta jugurttia
40
g sinihomejuustoa
0,5
dl ananasmehua
1
rkl juoksevaa hunajaa
hiukan
mustapippuria myllystä
Sekoita
ensin kastike. Murskaa haarukalla homejuusto ja sekoita se jugurtin kanssa
tasaiseksi tahnaksi. Lisää ananasmehu, hunaja ja mustapippuri, sekoita ja jätä
maustumaan.
Leikkaa
kuorittu päärynä ja kypsä broilerinliha sormenpään kokoisiksi paloiksi.
Viipaloi fenkoli mandoliinilla ohuenohuiksi viipaleiksi. Murskaa hiukan
pähkinöitä. Rakenna aineksista salaattiannokset kahdelle lautasille ja valuta
kastike salaatin päälle.
2 kommenttia:
Maukkaat ainekset.:)
Eikä mistään varmaankaan huomaa, että mä pidän sinihomejuustosta ;) ?
Lähetä kommentti