torstai 28. marraskuuta 2013

Välillä kevyesti salaatilla




Kevyt lounassalaatti valmistuu nopeasti edellispäivän broilerista ja muutamasta muusta aineksesta, joiden maut toimivat hyvin keskenään. 



Broileri-fenkolisalaatti ja homejuustokastike
(kahdelle)

salaatti
1 päärynä
1 kypsä broilerin koipi tai rinta
1 iso fenkoli ohuina siivuina
1 dl saksanpähkinöitä
muutama iso kourallinen vesikrassia ja/tai muuta salaattia
kastike
100g maustamatonta jugurttia
40 g sinihomejuustoa
0,5 dl ananasmehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
hiukan mustapippuria myllystä

Sekoita ensin kastike. Murskaa haarukalla homejuusto ja sekoita se jugurtin kanssa tasaiseksi tahnaksi. Lisää ananasmehu, hunaja ja mustapippuri, sekoita ja jätä maustumaan.

Leikkaa kuorittu päärynä ja kypsä broilerinliha sormenpään kokoisiksi paloiksi. Viipaloi fenkoli mandoliinilla ohuenohuiksi viipaleiksi. Murskaa hiukan pähkinöitä. Rakenna aineksista salaattiannokset kahdelle lautasille ja valuta kastike salaatin päälle.


2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Maukkaat ainekset.:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Eikä mistään varmaankaan huomaa, että mä pidän sinihomejuustosta ;) ?