lauantai 2. marraskuuta 2013

Sardinhas assados eli grillatut sardiinit

Otetaan sopiva määrä sardiineja. Taitetaan pää poikki, työnnetään etusormi kalan sisään ja poistetaan sisälmykset. Asetellaan halsterille ja grillataan kypsiksi. Lopuksi sirotellaan suolaa kaloille. Suomireseptinä korvataan sana sardiini sanalla silakka ja siinä se!

Nautitaan esimerkiksi perunamuusin kera tai ihan vaan pyrstöstä kiinni ja ääntä kohti. Tuoreen leivän päällä nämä ovat myös tosi herkullisia, kun sardiineista valuva neste maustaa leivän. Sardiineissa on sen verran paksumpi selkäruoto, että se kannattaa poistaa ennen syöntiä. Silakan ruoto sen sijaan kypsyy syötävän pehmeäksi kun grilli on tarpeeksi kuuma.


5 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Tämä ruoka tuoksuu Portugalille ja rantaravintoloille talvella - pimeässä hohkaa joka ravintolan edessä hiiligrilli ja sardiinit hiillostumassa. Oih!

Tuplaespresso kirjoitti...

Niin totta :)
Siellä osataan käyttää paikallisia kaloja paljon paremmin kuin Suomessa ja grillattu sardiini on ihan ykkönen grillissä.

Jael kirjoitti...

Oi nami:) Liian harvoin tulee tuoreita sardiineja käytettyä vaikka eivät edes ole kalliita.

Tuplaespresso kirjoitti...

Onko siellä sama ongelma kuin Suomessa silakan kanssa? Silakka on ihan liian halpaa, jotta sitä arvostettaisiin riittävästi ja käytettäisiin enemmän ruoaksi.
(Tosin Suomessa kaikki ympäristömyrkkyvaroittelut ovat myös vähentäneet silakan kulutusta, vaikka silakan positiiviset terveysvaikutukset ovat moninkertaiset verrattuna mahdollisiin haittoihin.)

Anonyymi kirjoitti...

Olá! Happy to know you enjoy some Portuguese food! For a real Portuguese experience, you must eat the grilled sardines with boiled potatoes, tomato & onion salad and grilled peppers. All with olive oil. Hyvää ruokahaluaa!