lauantai 30. marraskuuta 2013

Pikkujoulun parhaat muffinit



Tähän minikokoiseen muffiniin on tiivistetty joulun juustolautanen. Muffinissa on piparimausteita, sinihomejuustoa, parmesaania ja kuivattua viikunaa, päällä sokerikuorrutuksella piirretty lumihiutale tai joulutähti tai mitätuonytmahtaakaanesittää. Täydellinen namipala glögin kanssa tarjottavaksi. Vuokien koosta riippuen taikinasta tulee 12-30 muffinia. Näistä tuli hiukan muotopuolia, kun laitoin pikkuiset paperivuoat vain vierekkäin paistovuokaan. Vähän tanakammissa muffinivuoissa tai muffinipellillä leivonnaiset paistuisivat nätin pyöreiksi, sellaisiksi kuin muffinien kuuluisikin olla. Koe-erässä neilikan maku peitti alleen kaiken muun ja keittiö tuoksui lähinnä kiinalaiselta suitsuketehtaalta, mutta seuraavaan satsiin vähensin neilikan minimiin ja lisäsin hiukan homejuuston määrää. Siitä tuli juuri sellaisia kuin olin halunnutkin. Tässä tämä korjattu ja paranneltu versio reseptistä.



Pikkujoulun parhaat muffinit

100 g sulatettua voita
100 g sinihomejuustoa
0,5 + 2 dl vehnäjauhoa
1 dl kuivattua viikunaa pieninä paloina
0,5 dl hienoksi raastettua parmesaania
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
0,25 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
2 munaa
2 dl fariinisokeria
1 dl maitoa
(tomusokeria)


Sulata ensin voi ja anna sen jäähtyä. Murskaa sinihomejuusto haarukalla ja sekoita se voisulan joukkoon.

Leikkaa kuivatut viikunat ihan pieniksi paloiksi ja ripottele päälle 0,5 dl vehnäjauhoja. Sekoittele sormin viikunanpalat ja jauhot sekaisin niin, että jokainen palanen on jauhojen peitossa. Tällä tavalla viikunanpalat sekoittuvat taikinaan tasaisesti. Lisää vielä parmesaaniraaste ja sekoita hyvin.

Kaada kulhoon 2 dl vehnäjauhoa, leivinjauhe sekä mausteet ja lisää lopuksi viikuna-parmesaani-jauhoseos. Sekoita kaikki hyvin sekaisin.

Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-viikuna-mausteseos hyvin sekoittaen. Lisää taikinaan lopuksi vuorotellen voi-homejuustoseosta sekä maitoa ja sekoita hyvin. Jaa taikina pieniin muffinivuokiin ja kypsennä 175 asteessa 15-20 minuuttia. Laita kypsät muffinit vuoissaan ritilälle jäähtymään.

Kun muffinit ovat jäähtyneet, tee tomusokerista sekä vesitilkasta tahna ja kuorruta muffinit sillä. Valmiita nautittaviksi kun kuorrute on kovettunut.

 .

Ei kommentteja: