keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Joululahjaksi: henkilökohtainen keittokirja kotoa pois muuttaneelle nuorelle
Kun nuori muuttaa pois kotoa, ruoanlaitto ei välttämättä kuulu hänen suurimpiin vahvuuksiinsa. Oppilaitoksen ruokalasta saa edullisen aterian ja päivän muu ruoka saattaa kuittaantua pikaruoalla tai eineksillä. Jossain vaiheessa ne alkavat kyllästyttää. Jos nuoren uudessa omassa kodissa/ opiskelijakämpässsä tms on edes jonkinlainen ruoanlaittomahdollisuus, joululahjaksi ehtii vielä askarrella henkilökohtaisen keittokirjan.Se toimii näin:

* Pieneen vihkoon kerätään lahjan saajan 15-20 lempiruoan reseptit, joiden valmistus ei ole vaikeaa, ei vaadi kovin suurta tai kallista ainesvalikoimaa eikä montaa astiaa.
* Keittokirjavihkosen reseptit numeroidaan.
* Hillopurkkiin taitellaan paperilappusia, joiden numerot vastaavat keittokirjan numerointia.
* Kun tulee hetki ”mitähän tänään söisi”, otetaan purkista umpimähkään yksi numero ja valmistetaan vastaava ateria reseptivihkosesta.


p.s. Tällainen ”arpalippukeittokirja” toimii myös ihan tavallisessa aikuisessa perheessä, kun ei millään keksi mitä laittaisi ruoaksi.


3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Ihana lahjaidea!:) Ja tuo arpalippusysteemi tulisi itsellekin välillä todella tarpeeseen. Viime aikoina on taas ruoanlaitto ollut yhtä tahkoamista, kun ei sitten millään keksi mitään, vaikka onhan niitä reseptejä maailma pullollaan.;)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kiva idea! Meilläkin alkaa olla ne ajat lähellä, että jälkeläiset lähtee omilleen.

Sofia kirjoitti...

Itse tehty keittokirja lapsuuden kodin ruoista on kyllä maailman paras joululahja!
Itse sain sellaisen vanhemmiltani joitain vuosia taaksepäin ja ilo lahjasta oli valtava. Kirjan esipuheessa oli mainittu, että reseptit oli kasattu yksien kansien sisään, sillä oli huomattu, että me lapset soittelimme usein ja kysyimme neuvoja näissä ohjeissa, mutta että kirja ei tarkoita sitä etteikö jatkossakin saisi soittaa :)