Leivän
kuori oli päässyt pahasti kuivahtamaan, mutta ei vielä ihan korpuksi asti,
joten sen kanssa piti ottaa käyttöön ”mummolan konstit”. Pirskottelin kuorelle
hiukan vettä ja laitoin leivän muovipussiin. Muutaman minuutin kuluttua otin sen pois muovista ja siirsin mikroon, jossa lämmitin leipää täysteholla noin minuutin ajan. Tadaa!
Leipä oli taas leikattavissa. Ei tällä keinolla uunituoreen veroista leipää saa
aikaan, mutta hiukan kuivahtaneesta ihan kelvollista edelleen
jatkojalostettavaksi. Leikkasin leivästä kaksi reilua viipaletta (eipä siitä
enempää olisi saanutkaan) ja voitelin ne voilla reunoja myöten. Voi pehmittää
leipää edelleen, kun se menee päällisineen gratinoitavaksi uuniin. Leikkelin
leipien päälle loput viime viikolla avatusta parmankinkkupaketista ja nypin
ruukkutimjamista viimeiset käyttökelpoiset lehdet. Lisäksi lautaselle pääsi
friseesalaatin jämät sekä purkinpohja puolikuivattuja miniluumutomaatteja.
Tämäkö tähteitä? Ei kai...
Hävikkiviikon lämpimät voileivät (DIY -lämppäri)
(2
kpl)
2
paksuhkoa viipaletta leipää (kaikki kelpaa, paitsi homeiset)
voita
1
kananmuna
2
dl juustoraastetta jääkaappiin unohtuneista kannikoista
tähteitä:
lihaa, lihapullia, leikkeleitä, kanaa, kalaa, katkarapuja tms
(vielä)
vihreitä salaatteja yms jääkaapin perukoilta
Laita
uuni lämpiämään 250 asteeseen. Vatkaa kananmuna vaahdoksi ja sekoita joukkoon
juustoraaste. Voitele leipäviipaleet ja päällystä ne reilulla kerroksella sitä
mitä satuit jääkaapista löytämään. Jaa sen jälkeen muna-juustoseos tasaisesti
leiville. Gratinoi uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on
saanut väriä. Laita lautaselle lopuksi vielä jotain salaatin tapaista.
2 kommenttia:
Sanopa muuta, tämäkö tähderuokaa! Onnettoman munakaslounaan (taas vaihteen vuoksi) jälkeen viherrän hieman täällä...
Mun leipä ei sentään ollut vielä vihertävää :) Ihan kelpo tähteet.
Lähetä kommentti