Pyhäinpäivän
jälkiruoka syntyy persikanpuolikkaista, tuoreesta timjamista, vadelmista ja
pistaasipähkinöistä. Tähän voi käyttää yhtä hyvin säilykepersikkaa, kuten minä
käytin, tai tuoreita ja kypsiä persikoita, jos kaupasta sattuu sellaisia
löytymään. Nämä persikat valmistettiin parilapannulla, mutta ulkogrillistä
saisi tuoreisiin persikoihin varmasti vielä paremman paahdon.
Grillatut persikat,
timjami-vadelmakastike ja pistaaseja
(ohje
neljälle)
4
persikkaa tai 8 puolikasta säilykepurkista
kastike
3
tuoretta timjaminoksaa
100
g vadelmia
1
dl kiehuvaa vettä
1
dl sokeria
lisäksi
rouhittuja
pistaasipähkinöitä
vaniljajäätelöä
Valmista
ensin kastike. Paahda timjaminoksia hetken aikaa kuuman kattilan pohjalla.
Lisää kiehuva vesi, vadelmat ja sokeri ja keittele seosta välillä sekoitellen
kunnes se alkaa muuttua siirappiseksi. Painele kastike siivilän läpi pieneen
kulhoon jäähtymään. Kastike käytetään huoneenlämpöisenä.
Kuivaa
säilykepersikoista enimmät sokeriliemet talouspaperilla ja paista puolikkaat
kuumalla parilapannulla (tai grillissä). Asettele lautasille
persikanpuolikkaat, hiukan timjami-vadelmakastiketta ja karkeasti rouhittuja
pistaasipähkinöitä. Viimeistele pienellä pallolla vaniljajäätelöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti