Otetaan
sopiva määrä sardiineja. Taitetaan pää poikki, työnnetään etusormi kalan
sisään ja poistetaan sisälmykset. Asetellaan halsterille ja grillataan
kypsiksi. Lopuksi sirotellaan suolaa kaloille. Suomireseptinä korvataan sana
sardiini sanalla silakka ja siinä se!
Nautitaan
esimerkiksi perunamuusin kera tai ihan vaan pyrstöstä kiinni ja ääntä kohti. Tuoreen
leivän päällä nämä ovat myös tosi herkullisia, kun sardiineista valuva neste maustaa leivän. Sardiineissa on sen verran paksumpi selkäruoto,
että se kannattaa poistaa ennen syöntiä. Silakan ruoto sen sijaan kypsyy syötävän
pehmeäksi kun grilli on tarpeeksi kuuma.
5 kommenttia:
Tämä ruoka tuoksuu Portugalille ja rantaravintoloille talvella - pimeässä hohkaa joka ravintolan edessä hiiligrilli ja sardiinit hiillostumassa. Oih!
Niin totta :)
Siellä osataan käyttää paikallisia kaloja paljon paremmin kuin Suomessa ja grillattu sardiini on ihan ykkönen grillissä.
Oi nami:) Liian harvoin tulee tuoreita sardiineja käytettyä vaikka eivät edes ole kalliita.
Onko siellä sama ongelma kuin Suomessa silakan kanssa? Silakka on ihan liian halpaa, jotta sitä arvostettaisiin riittävästi ja käytettäisiin enemmän ruoaksi.
(Tosin Suomessa kaikki ympäristömyrkkyvaroittelut ovat myös vähentäneet silakan kulutusta, vaikka silakan positiiviset terveysvaikutukset ovat moninkertaiset verrattuna mahdollisiin haittoihin.)
Olá! Happy to know you enjoy some Portuguese food! For a real Portuguese experience, you must eat the grilled sardines with boiled potatoes, tomato & onion salad and grilled peppers. All with olive oil. Hyvää ruokahaluaa!
Lähetä kommentti