tiistai 20. kesäkuuta 2017

Persikkapannukakkua ja suolakinuskijäätelöä



Persikat näkyvät olevan nyt sesongissa ja niistä tulee aivan ihana pannukakku. Mikäs pannukakun kanssa sopisikaan paremmin kuin jäätelö. Omatekoisen jäätelön voi valmistaa pakastimeen myös ilman jäätelökonetta käyttämällä makeutettua kondensoitua maitoa, joka pitää jäätelön rakenteen sopivan pehmeänä. Tämä ei kuitenkaan ole ihan pikaruoanlaittoa, sillä jäätelön pitää saada jäätyä pakastimessa ainakin 6 tuntia ennen käyttöä.



Suolakinuskijäätelö

1/2 tölkkiä (noin 200 g) makeutettua kondensoitua maitoa (ei sitä kinuskiksi keitettyä!)
2,5 dl vispikermaa
4 rkl fariinisoleria
maun mukaan hienoa merisuolaa

Kaada kulhoon kondensoitu maito, kerma sekä fariinisokeri ja ala vatkata, mieluiten sähkövatkaimella jos ei aio käyttää tähän koko päivää aikaa. Lisää suolaa pieni hyppysellinen kerrallaan ja maista, joko suolan määrä on riittävä. Suolakinuskissa suolan tulee juuri ja juuri maistua ilman että seoksesta tulee liian suolaista. Valmiissa, kylmässä jäätelössä suola maistuu voimakkaammin. Kun seos on sopivan tanakkaa vaahtoa, kaavi se pakasterasiaan ja laita pakkaseen vähintään 6 tunniksi.




Persikkapannukakku

3 tuoretta persikkaa

4 dl maitoa
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoa
0,5 tl suolaa
0,5 dl sokeria
2 rkl voisulaa

Leikkaa jokainen persikka 10-12 lohkoksi ja aseta ne leivinpaperille uunipellille. Paahda persikkaviipaleita uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes ne ovat hiukan pehmenneet.

Sekoita pannukakun ainekset ja anna seoksen tekeytyä puolisen tuntia ennen käyttöä. Aseta persikkaviipaleet voideltuun uunivuokaan ja kaada taikina niiden päälle. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 50-60 minuuttia.


Ei kommentteja: