sunnuntai 15. elokuuta 2021

Mustaherukkapannukakku


Supermarketin heviosastolta harvemmin tulee tehdyksi samanlaisia heräteostoksia kuin torilta. Täytyy vaan torilla yrittää pitää järki päässä ja ostaa mahdollisimman pieniä eriä, että ne joko tulevat syödyksi heti tai ainakin mahtuvat pakastimeen. Puoli litraa mustaherukoita uppoaa juuri sopivasti pannukakkutaikinan joukkoon 20 x 30 cm uunivuokaan ja vastapaistetun mustaherukkapannukakun maun täyteläisyys vie ajatukset kauas lapsuuteen, äidin mehumaijalla tekemään mustaherukkamehuun. Miksi juuri pannukakku? No siksi, että se on kotoinen, konstailematon ja helposti lähestyttävä herkku. Ainesluettelo on tosi lyhyt, joten monelle aloituskynnyskin on paljon matalampi kuin ryhdyttäessä valmistamaan kakkua tai piirakkaa.


 

Mustaherukkapannukakku

(20 x 30 cm uunivuokaan) 

3  munaa (koko L)

120 g  tomusokeria
3 dl  maitoa
1 dl  kermaa
3 dl  vehnäjauhoa
0,5 l  mustaherukoita
2 – 3 rkl  pehmeää voita
 
pinnalle: tomusokeria
tarjoiluun: vaniljajäätelöä
 

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja voitele uunivuoka voilla.

Vatkaa keskenään munat ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhot ja kermamaito hyvin sekoittaen. Anna pannukakkutaikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistamista.

Perkaa mustaherukoista kaikki roskat ja kannat pois ja levitä herukat tasaisesti voidellun uunivuoan pohjalle. Kauho taikina marjojen päälle ja laita vuoka kypsymään uunin alatasolle. Vähän kerrallaan herukat nousevat kellumaan taikinan pinnalle. Kypsennä pannukakkua ensin 40 minuuttia, minkä jälkeen sammuta uuni, avaa luukku pari senttiä raolleen ja anna pannarin kypsyä loppuun jäähtyvässä uunissa vielä noin 10 – 15 minuuttia. Jäähdytä valmis pannari huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Viimeistele tomusokerilla ja vaniljajäätelöllä.

1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Herkullisen näköistä. Mustaherukat kuuluvat lempimarjoihini, ja sellaisia ,joita täällä käytän todella paljon, sillä niitä saa hyvin ja edullisestikin lähimarkettini pakastekaapeista. Käytän niitä paljonkin, yleensä smoothieden ym. muodossa, mutta pannarin muodossa kuulostaa tosi herkulliselta.