keskiviikko 4. marraskuuta 2020

Isänpäivä 8.11.2020 ja 5 x isänpäivämenu

Ensi viikonloppuna on isänpäivä. Jos et vielä ole päättänyt mitä ruokaa silloin laittaisi, tässä muutama herkullinen vaihtoehto.

********************

Pellillinen kanaa ja kasviksia kypsyy valmiiksi puolessa tunnissa ja omar-suklaahippukekseillä on aina ollut taattu menekki. Keksitaikinan määrä kannattaa ehkä kaksinkertaistaa – kaiken varalta.

pellillinen kanaa ja kasviksia puolessa tunnissa

omar-suklaahippukeksit

 

********************

Jauheliha on varma valinta ja jos käyttää vastajauhettua paistijauhelihaa, jokainen perheenjäsen voi saada juuri sellaisen pihvin kuin haluaa. Raakana se on täydellinen tartarpihvi, mutta jos tykkää kypsemmästä, sekin käy. Ihana hunajainen pistaasi-jogurttijälkiruoka kruunaa aterian.

pintapaistettu tartarpihvi ja kaksi salaattia

hunajainen pistaasi-jogurttijälkiruoka

 

********************

Tykkääkö isä kalasta? Valkoviinissä höyrytetyt ahvenfileet on helpot tehdä. Koko annos on muutenkin paljon yksinkertaisempi miltä kuvasta voisi päätellä. Murupintainen hedelmäpaistos on ihanan retro ja siihen voi käyttää juuri niitä hedelmiä mistä itse tykkää.

valkoviinissä höyrytetyt ahvenfileet

murupintainen hedelmäpaistos

 

********************

Chili con carnessa on maku kohdallaan ja reseptin lisukkeiden kanssa se on ihan parasta. Puolukkavaahto on kevyt ja herkullinen jälkiruoka.

chili con carne

kevyt puolukkavaahto

 

********************

Entä jos isä ei osaa päättää, kalaa vai lihaa… Silloin tehdään parmankinkulla täytettyjä siikafileitä, jotka voi paistaa joko uunissa tai grillissä. Jos omassa pakastimessa ei ole puolukkaa, kannattaa kipaista kaupasta hakemassa ja leipoa jälkiruoaksi pieni pellillinen puolukkamuru-juustokakkuruutuja.

parmankinkulla täytetyt siikafileet

puolukkamuru-juustokakkuruudut

Ei kommentteja: