Koronan tylsyydessä ja muutenkin etäisyyttä pidettäessä ainakin lautasella täytyy olla jotain hyvää. Murupintainen hedelmäpaistos on eräs helpoimpia jälkiruokia valmistaa. Mangoja saa ympäri vuoden, mutta persimoni on tämän kauden hedelmä ja vaikka ne kaupassa ovatkin yleensä vielä ihan raakoja ja kivikovia, voi ostaa kotiin muutaman kypsymään. Vasta sitten kun hedelmä alkaa olla pehmeä ja väriltään kauniin punaoranssi, sen voi syödä tai käyttää ruoanvalmistukseen. Basilikalla aromatisoitu mango & persimoni & banaani crumble on aivan ihana jälkiruoka, varsinkin jäätelön kanssa nautittuna.
Pelkästään näissä hedelmissä ei tarvitse pitäytyä, vaan kannattaa tutkia kauppojen hedelmähyllyjä ja kokeilla muitakin herkullisia yhdistelmiä kuten
aprikoosi – vadelma
aprikoosi – persikka – luumu
mango – mansikka - mustaherukka
omena – puolukka
päärynä – ananaskirsikka
banaani – mustikka
raparperi - mansikka
tai jotain muuta yhtä hyvää.
Mango & persimoni & banaani crumble
2 persimonia
1 mango
1 banaani
2 rkl limettimehua
1 rkl ruokokidesokeria
kourallinen hienonnettua basilikaa
* muruseos eli crumble
0,5 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurahiutaleita
5 rkl ruokokidesokeria
50 g pehmeää voita
Kuori hedelmät ja leikkaa ne paloiksi. Lisää limettimehu, sokeri sekä basilika ja sekoita hyvin. Jaa hedelmäseos tasan neljään matalaan uunivuokaan.
Nypi muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele hedelmien pinnalle.
Paista uuni keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua ja tarjoile jäätelön kanssa.
2 kommenttia:
Vaikuttaa tosi herkulliselta :)
Kiitos reseptistä ja ideasta!
@ Birgitta
Se on helppo ja herkullinen jälkiruoka, melkein kuin murupiirakka mutta ilman pohjaa :)
Lähetä kommentti