keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Joulutortut vuosimallia 2022


Joulun voitaikina/torttutaikina-aihe jatkuu vielä yhden päivityksen verran kuusen muodossa, mutta pienempänä ja makeampana. Viime jouluna löysin ranskalaisen tarte sapinin lisäksi reseptin pieniin suolaisiin kuusitorttuihin. Mutta kun on kyse voi/torttutaikinasta, täyte voi olla yhtä hyvin makea kuin suolainen - eli vihreä pesto vaihtui perisuomalaiseksi vihreät kuulat –marmeladiksi. Tai oikeammin fifty-fifty luumumarmeladiksi ja vihreä kuula –marmeladiksi. M kun ei voi sietää päärynäesanssin makua, joten vihreät saan syödä ihan itse ;) Minulle jouluun on aina kuulunut rasiallinen vihreitä kuulia, kun taas M on luumuhillon ja suklaajoulun kannalla. Eläköön se pieni ero!

Jouluksi näitä torttuja tehdään lisää. Molempia.

 

Kuusijoulutortut

(15 kpl)

1 pakkaus  torttutaikinaa (5 levyä, pakaste)

1 tölkki  vihreät kuulat –marmeladia (tai luumumarmeladia)
1  kananmuna
grillitikkuja/pitkiä cocktailtikkuja
tomusokeria
strösseliä tms


Anna taikinalevyjen sulaa hiukan kohmeisiksi ja kauli ne 20-40% pidemmiksi. Levitä marmeladia koko taikinalevylle, minkä jälkeen leikkaa se pizzaleikkurilla pitkittäin kolmeksi suikaleeksi.

Laita uuni lämpiämään 215 asteeseen.

Taittele suikaleet grilli/cocktailtikun avulla kuusen muotoon. Lopuksi voitele näkyvä taikina vatkatulla kananmunalla ja kypsennä torttuja uunin keskitasolla 15-18 minuuttia kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet.

Sekoita tomusokerista, vedestä ja vihreästä elintarvikeväristä (geeliväri) vihreä kuorrute, siirrä se pursotuspussiin ja pursota kuusten pinnalle vihreitä ”oksia”. Viimeistele lumihiutaleen muotoisilla sokerikoristeilla tai valkoisella/hopeanvärisellä strösselillä.

 

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Onpa hauskan näköisiä! Minä olen nyt tyytynyt vain tähtitorttuihin, mutta onhan tässä vielä aikaa askarrella muitakin malleja.

Tuplaespresso kirjoitti...

Tähtitorttu on ihan nätti ja ehkä parhaiten joulun näköinen, mutta kun ne kärjet jää aina niin kuiviksi. Tässä mallissa hilloa riittää oikeastaan joka haukkaukseen. Nyt teilläkin rakentamaan omaa kuusimetsää :)

Ulla kirjoitti...

Onpa ihana idea ja kaunis ulkonäkö. Samassa formaatissa voisi varmaan käyttää hyväksi myös jääkaapin jämäjuustot ja tehdä suolaisia kuusia.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Ulla
Alkuosan linkki viekin suolaisiin torttuihin. Juusto olisi varmaan tosi hyvä täyte. Pitääkin kokeilla :)