Puolukkavaahto , peikkovaahto , puolukkainen marenkivaahto , rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kun nyt joka paikassa hehkutetaan puolukan terveellisyyttä, palaan takaisin blogin alkuaikoihin, jolloin tein puolukka- ja mustikkamarenkeja. Kuivasin ne marengit uunissa, mutta mainitsin että tätä voi tehdä myös ihan jälkiruoaksi. Muistakin marjoista voi toki tehdä marenkivaahtoa, jos puolukkaa ei ole käytettävissä.
Yhdestä kananmunanvalkuaisesta, sokerista ja siivilän läpi
puristetusta marjasurvoksesta syntyy viidessä minuutissa jälkiruoka neljälle, hinta alle 20 c/annos, tai jopa vähemmän jos puolukat on itse poimittuja.
1 munanvalkuainen (paino noin 30
grammaa)
2,5 rkl sokeria
3 rkl puolukkasurvosta tai
puolukkahilloa tai jallupuolukoita
pinnalle:
puolukoita pakasteesta tai jallupuolukoita tai
veteen säilöttynä
Laita valkuainen puhtaaseen lasi tai
metallikulhoon. Lisää munanvalkuaisen joukkoon 0,5 rkl sokeria ja ala
vaahdottaa, mieluiten sähkövatkaimella. Kun valkuainen alkaa vaahtoutua, lisää
loppu sokeri ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten kunnes kulhossa on
napakkaa vaahtoa, jonka pinnalle vatkainta nostettaessa muodostuu teräviä
huippuja.
Puserra puolukkasurvos tai –hillo tiheän
siivilän läpi marenkivaahdon päälle ja jatka vatkaamista kunnes vaahdon
tilavuus on noin kaksinkertaistunut. Isänpäiväjälkiruokaan viime viikonloppuna käytin maustamiseen jallupuolukoita, kun niitä sattui sopivasti jääkaapissa olemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti