maanantai 9. marraskuuta 2020

Broileri-maapähkinä-avokadosalaatti


Paistettu broilerinfilee sopii monenlaiseen makumaailmaan. Maapähkinät ja korianteri vievät ajatukset kaukoidän suuntaan. Tämän reseptin aineksista syntyy maukas salaatti neljälle.

 

Broileri-maapähkinä-avokadosalaatti

(4 annosta)
 

3-4  luutonta ja nahatonta broilerin rintafileetä

voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
friseesalaattia
babypinaattia
2  porkkanaa
2  avokadoa
2  punasipulia
2  kevätsipulia
1 dl  suolapaahdettuja maapähkinöitä
tuoretta korianteria
1  limetti

* maapähkinävinaigrette

2 rkl  omenaviinietikkaa
4 rkl  ruokaöljyä
2 tl  hunajaa
0,5 tl  suolaa
hiukan mustapippuria myllystä
hiukan jauhettua korianteria
ripaus chilijauhetta
4 rkl  hienoa sokeroimatonta maapähkinävoita


 

Paista broilerinfileet kypsiksi voissa ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla. Jäähdytä fileet. Valmista maapähkinävinaigrette sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Jo seos on liian paksua valeltavaksi salaatille, ohenna se sopivaksi lisäämällä hiukan ruokaöljyä.

Huuhtele salaatti ja pinaatti, kuori porkkanat ja höylää ne mandoliinilla suikaleiksi. Halkaise, kuori ja viipaloi avokadot. Kuori ja viipaloi punasipulit. Viipaloi kevätsipulit ja broilerinfileet.

Kasaa aineksista salaattiannokset suoraan lautasille. Viimeistele maapähkinävinaigrettella, paahdetuilla suolapähkinöillä sekä tuoreella korianterilla. Leikkaa annoksiin lisäksi pari limettiviipaletta.


Ei kommentteja: