maanantai 5. lokakuuta 2020

Puolukkamuru-juustokakkuruudut

Kyllä sentään yksi puolukkapiirakka täytyy leipoa kerran vuodessa syksyllä. Reseptiarkistoa kaivellessani löysin vanhan piirakkareseptin, jollaista olen kyllä pari kertaa leiponut, mutta en postannut. Se ohje on täydellinen pakastepuolukoille, joten ainekset esille ja uuni lämpiämään. Tämä puolukkamuru-juustokakkupiiras on tehty 20 x 25 cm matalaan pikkuvuokaan. Leipominen ei kestä kauan, mutta jäähtymisen odottelu kylläkin. Kannattaa odottaa. Seuraavana päivänä piirakka on vielä entistäkin mehevämpi kun kosteus ja maut ovat ehtineet tasaantua.
 
Jos heinäkuussa tekemälleni mustikkapiirakalle annoin nimen "The Mustikkapiirakka", niin tämä on ehdottomasti "The Puolukkapiirakka". Kokeilkaa vaikka.

Puolukkamuru-juustokakkuruudut

 
*pohja
3 dl  vehnäjauhoa 
2 dl  kaurahiutaleita 
1 dl  fariinisokeria 
1/8 tl  suolaa 
130 g  voita
*juustotäyte
300 g  Philadelphia tuorejuustoa
2  munaa (koko L)
5 rkl  sokeria
1 tl  sitruunamehua 
0,5 tl  vaniljauutetta 
*puolukkatäyte
200 g  pakastepuolukoita 
5 rkl  sokeria 
4 tl  maissitärkkelystä

 

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Sekoita keskenään melkein sulaneet pakastepuolukat, sokeri sekä maissitärkkelys.

Sekoita keskenään vehnäjauho, kaurahiutaleet, suola ja fariinisokeri. Lisää voi pieninä kuutioina ja nypi aineksista tasainen muruseos. Ota erikseen noin 1,5 dl muruseosta. Se ripotellaan viimeksi piiraan päälle ennen paistamista. Laita leivinpaperi vuokaan ja painele isompi määrä muruseosta tiiviisti vuoan pohjalle. Esikypsennä pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

 
Vatkaa keskenään tuorejuusto, munat, sokeri, sitruunamehu sekä vaniljauute. Seokseen ei saa jäädä kokkareita. Kaada tuorejuustoseos uunista otetun kuuman pohjan päälle, ripottele pinnalle puolukat ja viimeksi muruseos. Pieni piirakka, vähän aineita, iso piirakka, enemmän aineksia. Koko uunipellin kokoista piirakkaa varten kerro reseptin kaikkien ainesten määrä 2,5:llä.
 
Paista piiras valmiiksi 175 asteessa uunin keskitasolla 40-45 minuuttia.

Jäähdytä piirasta ensin pari tuntia huoneenlämmössä ja sen jälkeen vielä toiset pari tuntia jääkaapissa ennen kuin leikkaat sen paloiksi.


 

Ei kommentteja: