torstai 27. elokuuta 2020

Lakkarahkapiirakka joka ei muistuta rahkapiirakkaa


Tunnustan, sitruunarahkapulla ei todellakaan kuulu suosikkeihini, puhumattakaan siihen lisätyistä rusinoista. Rusinat saavat minulta armon vain maksalaatikossa. Pidän kuitenkin pullasta, rahkasta ja sitruunoista, mutta kaikista niistä vain erikseen. Siispä tekemäni rahkapiirakkakaan ei muistuta mitään ”oikeaa” rahkapiirakkaa. Se on paljon parempi.Lakkarahkapiirakka

* pohja
100 g  voita
1 dl  sokeria
1 kpl  muna
3 dl  vehnäjauhoa
1 tl  leivinjauhetta
* täyte
1 kpl  muna
200 g  maitorahkaa
1 dl  sokeria
200 g  lakkoja
* viimeistely
50 g  maitorahkaa
1 dl  vispikermaa

Valmistele 24 cm irtopohjavuoka vuoraamalla se leivinpaperilla. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa voimakkaasti kaikki ainekset sekaisin. Sekoita keskenään jauho ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinan joukkoon. Tasoita taikina vuokaan niin että reunoilta taikina nousee hiukan korkeammalle.

Vatkaa kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan taikinan päälle. Kypsennä lakkarahkapiirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kun piirakka on muuten valmis ja jäähtynyt, vatkaa maitorahka ja vispikerma vaahdoksi ja pursota tähtityllan avulla reunoille pieniä ruusukkeita siistimään piirakan reunat.

Jos maltat odottaa piirakan syömistä seuraavaan päivään, se on silloin vieläkin parempi kun sekä maku että kosteus ovat ehtineet tasaantua piirakan vietettyä yönsä jääkaapissa.


Ei kommentteja: