tiistai 18. elokuuta 2020

Punaherukkaa leivontaan


Sitä on taas säilötty ja pakastettu. Punaherukoitakin. Osa punaisista meni pakkaseen perattuna, osa perkaamattomana vadelmien kanssa (”vispipuurosekoitus”), osasta tein jälkiruokaa rapuillalliselle (siitä lisää myöhemmin)  ja viimeiset marjat on nyt leivottu muffinien sisään. Taikina on helppo ja nopea, ei tarvita kuin vähän sekoittamista ja sitten uuniin.


Punaherukkamuffinit
12 kpl

200 g  vehnäjauhoa
75 g  sokeria
75 g  fariinisokeria
1 tl  leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl  raastettua sitruunankuorta
80 g  voita sulatettuna
1 ¼ dl  kermaa
2  munaa
2,5 dl + 0,5 dl  punaherukoita (voi olla pakastettujakin)

muruseos
15 g  vehnäjauhoa
15 g  sokeria
15 g  kaurahiutaleita
20 g  pehmeää voita


Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja asettele muffinivuoan koloihin (12 kpl) paperivuoat.

Sekoita kuivat aineet keskenään yhteen kulhoon. Sekoita jäähtynyt voisula, maito sekä kananmunat yhdessä kulhossa. Nypi muruseoksen ainekset yhteen kulhoon.

Tee kuiva-aineiden keskelle kuoppa ja kaada siihen muna-voi-maitoseos. Sekoita sen verran että aineksista tulee tasainen massa. Kaada joukkoon 2 dl punaherukoita ja kääntele ne taikinan joukkoon varovasti etteivät rikkoudu. Jos punaherukat on pakastettu, ne saavat puoliksi sulaa ennen niiden lisäämistä taikinaan. Jaa taikina tasan paperivuokiin. Ripottele kaksi kolmannesta muruseoksesta muffinien pinnalle, paina jokaisen muffinin pinnalle muutamia punaherukoita ja ripottele sitten loput muruseoksesta.

Kypsennä muffinit uunissa 175 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes muffiniin työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Anna muffinien jäähtyä pellillä koloissaan muutaman minuutin ajan ennen kuin irrotat ne vuoasta ritilälle jäähtymään kokonaan.

Ei kommentteja: