keskiviikko 5. elokuuta 2020

Kirpakka karviaispannukakku


Torilta tarttui mukaan pari litraa karviaisia, rasiallinen vihreitä ja toinen punaisia. Meillä ei kauhean paljon käytetä karviaisia, mutta satokaudella niitä täytyy saada ja niistä valmistaa jotain hyvää, yleensä jotain makeaa, mutta onpa karviaisista tullut maanmainio kastikekin grillatulle makrillille.

Karviainen on aika raivostuttava esivalmisteltava. Jos ei halua ruokaan roskia, kaikki kannat ja tupsut on yksitellen leikattava pois jokaisesta marjasta erikseen… nip, naps … nips, naps … nips, naps … jne. Montakohan karviaista mahtuu yhteen litraan? … En halua edes laskea.

Karviaispannukakku on paistettu 28 cm piirakkavuoassa. Pannukakkua fiinimmin tätä voisi kutsua myös nimellä karviaisflaugnarde tai karviaisclafoutis.

P.S. Perinteisen karviaiskiisselin reseptin löydät täältä.

P.P.S. Ihan paras karviaishillo löytyy vuoden 2017 päivityksestämme.Kirpakka karviaispannukakku

2  munaa
0,5 dl  fariinisokeria
0,5 tl  suolaa
3 dl  vehnäjauhoa
4 dl  maitoa
voita vuoan voitelemiseen
noin 5 dl  karviaisia
tomusokeria
(makeutettua) kermavaahtoaVatkaa munat sokerin ja suolan kanssa kevyesti vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho koko ajan vatkaten ja lisää lopuksi maito. Jätä taikina tekeytymään huoneenlämpöön siksi aikaa kun valmistelet karviaiset.

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

Voitele piirakkavuoka pehmeällä voilla. Nipsuttele karviaisista kannat ja tupsut pois ja laita karviaiset vuokaan. Kun vuoan pohja alkaa olla suurinpiirtein peitossa, kaada marjojen päälle pannukakkutaikina ja siirrä vuoka uuniin paistumaan. Marjat nousevat kellumaan taikinan pinnalle.

Kypsennä karviaispannukakkua ensin 180 asteessa 45-50 minuuttia, minkä jälkeen nosta lämpö 225 asteeseen ja jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia.

Jäähdytä pannukakku kädenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Viimeistele tomusokerilla ja kermavaahdolla.

Ei kommentteja: