maanantai 10. elokuuta 2020

Viimeiset mansikat salaattiin


Mansikoiden paras sesonki alkaa kohta olla jo ohi. Mansikkasalaatti oli kuitenkin vielä tehtävä viikonlopun lounassalaatiksi. Litrasta mansikoita, puolikkaasta vesimelonista ja muutamasta muusta aineksesta syntyy maistuva salaatti hetkessä.



Mansikka-vesimeloni-halloumisalaatti

1 litra  mansikoita
puolikas vesimeloni
70 g  rasia tuoretta babypinaattia
70 g  rasia rucolaa
200 g  halloumia
1 pieni punasipuli
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
chilihiutaleita myllystä
hienoa merisuolaa


Rakenna salaatti suoraan lautasille. Ota esiin neljä syvää lautasta.

Huuhtele pinaatit sekä rucolat ja ravista ne kuiviksi.
Leikkaa vesimelonin sisus parin sentin kuutioiksi.
Perkaa ja halkaise mansikat.
Leikkaa halloumi noin sentin kuutioiksi..
Kuori punasipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
Tasaa ainekset lautasille. Viimeistele basilikanlehdillä, punasipulilla sekä chilihiutaleilla ja ripauksella suolaa.
Salaatinkastiketta ei tarvita, sillä melonista tulee paljon mehua ja mansikka antaa happamuutta.


1 kommentti:

Ajatuksia kalenterissa kirjoitti...

Salaatit on niin helppo tehdä ja ne on niin raikkaita!♥

http://jasukuvaa.blogspot.com/