tiistai 1. elokuuta 2017

Pikaruokaa: tonnikalapasta



Vaikka tölkkiruoka säilyykin jopa useita vuosia, se ei silti tarkoita ikuisuutta ja joskus on hyvä käydä läpi ruokakomeron säilykkeet, tomaattimurska, säilykehedelmät, pavut ja ennen kaikkea kalasäilykkeet. Jotain säilykkeitä tulee hankituksi ihan heräteostoksina sillä mielellä, että ”mihinkähän tuota voisi joskus käyttää” ja jotain pitää olla kaapissa vakituiseen, kuten Muttin tomaattisäilykkeitä. Jossain vaiheessa pitäisi kai keksiä käyttöä bambunversoille, mutta nyt käteen sattui pari purkkia (MSC-sertifioitua) tonnikalaa öljyssä. Ei niin, että parasta ennen olisi jo kolkutellut ovea, mutta miksi pitää niitä komerossa, kun niistä on joka tapauksessa tarkoitus valmistaa ruokaa. Tonnikalastahan tulee ihan loistava pastakastike! Niillä joilla opiskeluajat tonnikala-ananas-pastasalaatteineen on hyvässä muistissa liian lähellä, voivat skipata tämän reseptin.


Tonnikalapasta

200 g pastaa
2 l vettä
1,5-2 rkl karkeaa merisuolaa

2 tölkkiä tonnikalaa öljyssä (tonnikalaa yht. noin 300 g)
2 uutta sipulia
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kermaa
2 rkl kapriksia
1 rkl sitruunamehua
paljon tilliä
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä


Laita pastavesi kiehumaan ja lisää sinne suolaa. Pastan keittämisen muistisääntö on jokaista 100 grammaa pastaa kohden 1 litra vettä ja noin ruokalusikallinen karkeaa merisuolaa. Kun vesi kiehuu, kaada sinne pasta. Keitä pastaa minuutin vähemmän mitä pakkauksen ohjeessa sanotaan: jos 11 minuuttia, keitä vain 10 minuuttia. Näin pasta ei kypsy liikaa.

Valuta tonnikalat siivilässä. Hienonna sipulit sekä osa vihreistä sipulinvarsista ja kuullota ne paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää valutetut tonnikalat sekä kerma ja kiehauta. Jos kastike tuntuu kuivuvan liikaa, lisää hiukan kiehuvaa vettä. Lisää kaprikset, sitruunamehu sekä runsaasti hienonnettua tuoretta tilliä, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi vielä kerran. Lisää lopuksi tarpeen mukaan hienoa merisuolaa sekä mustapippuria myllystä.

Valuta pasta ja sekoita se tonnikalakastikkeen joukkoon.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tonnikala-HeMaPa-makaroonisalaatti - oi niitä aikoja!

Tuplaespresso kirjoitti...

Aika kultaa muistot? ;)

luimupupu kirjoitti...

Niin se taitaa tehdä ;).