Tortellinien
pyörittely on ihan kivaa puuhaa vapaapäivän ajankuluksi. Tortelloni tai
tortellini, valitse itse. Kooltaan nämä
ovat ”virallisen”(?) määritelmän mukaan tortelloneja, mutta täytteeltään tortellineja.
Jotain sinne päin kuitenkin. Pastanyytit on täytetty
juusto-tomaatti-kinkkuseoksella ja ne tarjoillaan basilikakastikkeessa.
Juusto-parmankinkkutortellinit
ja basilikakastike
* pasta
200 g vehnäjauhoa ”00”
2 munaa
0,5 tl suolaa
* täyte
8 vihreää oliivia
4 palaa aurinkokuivattua tomaattia
3 viipaletta parmankinkkua
60 g mozzarella bufalaa (=puolikas iso pallo)
100 g ricottaa
kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
* kastike
0,5 dl oliiviöljyä
3 rkl kermaa
1 raastettu valkosipulinkynsi
0,5 tl sipulijauhetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
(parmesaaniraastetta)
Valmista pastataikina ”00”-vehnäjauhosta, suolasta ja
kananmunista. Alusta tiiviiksi taikinapalloksi, kääri tuorekelmuun ja laita
jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Pastataikinan valmistuksesta enemmän täällä.
Valmista täyte. Leikkaa ainekset enintään puolen
sentin kuutioiksi, mausta ja sekoita hyvin. Leikkaa pastataikina neljään osaan
ja käsittele yksi osa kerrallaan. Pidä loput taikinasta edelleen tuorekelmun
sisällä ettei taikina kuivu. Ripottele työtasolle hiukan jauhoja, jauhota
taikinapala, kauli pala pitkäksi ja litteäksi ensin kaulimella, minkä jälkeen
taita pastalevy kolminkerroin, litistä vielä vähän ja ohjaa se pastamankelin
läpi suurimmalla asetuksella siten että taitteet jäävät sivuille. Jatka laminointia (=taittamista) ja pastan
ohentamista aina vain pienemmällä ja pienemmällä asetuksella kunnes sinulla on
ohut, pitkä ja silkinsileä pastalevy.
Ota pastalevystä pyöreällä muotilla (halk. n 8 cm)
paloja. Laita jokaisen palan keskelle vajaa teelusikallinen täytettä, voitele
vedellä pastan reunat ja taita puolikuun muotoon. Pyöräytä vielä kulmat kiinni
ja laita pastanyytit odottamaan siten että ne eivät kosketa toisiinsa. Käsittele
koko pasta samalla tavalla. Annoksesta tulee noin 30-35 tortellinia. Kasta
tortellinien pohja kevyesti jauhoihin etteivät ne tartu työtasoon kypsennystä
odotellessa.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset
keskenään. Kuumenna kattilassa vettä ja lisää (karkeaa meri)suolaa noin
ruokalusikallinen jokaista vesilitraa kohden. Kypsennä tortellinit kiehuvassa
vedessä 8-10 kappaletta kerrallaan ja nosta ne sitten reikäkauhalla odottamaan.
Kypsyminen kestää 4-7 minuuttia per erä riippuen siitä, miten paksua pasta on.
Lisää kastike pastan joukkoon vasta lautasilla. Lopuksi pastalle voi
halutessaan raastaa hiukan parmesaania.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti