Toinen
noin 300 gramman petite tender –”filee” odotti jääkaapissa sopivaa reseptiä. Teimme
siitä kylmän liharuoan, kevyen carpaccion. Ensin lihaan hierottiin
kuivamausteseos, joka sai vaikuttaa muutaman tunnin. Sen jälkeen liha
ruskistettiin paistinpannulla, jäähdytettiin, viipaloitiin ja lopuksi viipaleet
nuijittiin vielä mahdollisimman litteiksi. Lihan kanssa marinoitua kurkkua, retiisiä
ja punasipulia sekä tuoretta babypinaattia.
Bistro
fillet carpaccio
1 kpl petite tender / teres major / bistro fillet
mausteseos
1 rkl hienoa merisuolaa
1 rkl juustokuminaa
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl savupaprikaa
0,5 rkl sipulijauhetta
0,5 rkl valkosipulijauhetta
noin 1 tl rouhittua mustapippuria myllystä
chilihiutaleita myllystä
0,5 rkl demerarasokeria
ruskistamiseen
kirkastettua voita
Sekoita mausteet ja hierrä ne morttelissa hienoksi
jauheeksi. Taputtele liha talouspaperilla kuivaksi ja kieritä se
maustesekoituksessa. Anna maustua pari tuntia huoneenlämmössä (tai 4-5 tuntia
jääkaapissa). Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä kirkastettua voita.
Ruskista lihan pinta kauttaaltaan ja sen jälkeen jäähdytä liha
jääkaappilämpötilaan. Tarjoiltaessa leikkaa liha 5-6 mm viipaleiksi ja litistä
niitä vielä ohuemmiksi kahden tuorekelmun välissä.
Marinoidut
kasvikset
puolikas kurkku
4-7 retiisiä
puolikas punasipuli
2 tl tuoretta oreganoa hienonnettuna
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 dl ruokaöljyä
hienoa merisuolaa
sokeria
mustapippuria
Viipaloi kurkku sekä retiisit mandoliinilla 1-1,5 mm
ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi punasipuli samoin mandoliinilla 1,5-2 mm viipaleiksi
ja sekoita kasvikset oreganosilpun kanssa kulhoon. Sekoita toisessa astiassa
mausteliemi ja kaada se kasvisten päälle. Anna maustua muutaman tunnin ennen
käyttöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti