Kun on
syöty tarpeeksi grilliruokaa ja terveellistä kasvisruokaa, voi omassa kotikeittiössä välillä lähteä
kulinaariselle maailmanympärimatkalle. Mausteinen ruoka
yhdistetään usein syksyyn ja talveen, mutta ei pidä olla ennakkoluuloinen. Lammascurry
maistuu hyvältä jokaisena vuodenaikana.
Hitaasti
haudutettu lammascurry
n. 1,5 kg karitsan
paistia (luutonta)
3-4 rkl vehnäjauhoja
kirkastettua
voita (gheetä)
hienoa merisuolaa
mustapippuria
myllystä
1 – 2 keltasipulia
(1 iso tai 2 normaalia) silputtuna
4 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
n. 4 cm pala
inkivääriä raastettuna
1 punainen
chilipalko hienonnettuna
1(-2) rkl Massaman-curry
–tahnaa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 dl vettä
1 kanaliemiamme/kuutio
1 kanelitanko
1 laakerinlehti
Poista lampaasta tali ja pintakalvot. Paloittele se n.
3 cm kuutioiksi. Laita kuutiot muovipussiin, ripottele sinne jauhot ja
ravistele niin, että lihapalat saavat jauhopinnoitteen. Ruskista lihapalat
pannulla kirkastetussa voissa. Kirkastettua voita (Arla) saa nykyisin hyvin
varustetuista ruokakaupoista eli ei tarvitse enää itse askarrella (ellei halua).
Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla ja siirrä slow cookerin pataan tai
kannelliseen uunipataan. Pyyhi pannu ja kuumenna siinä kirkastettua voita.
Laita pannulle sipulisilppu, hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kun
sipuli on kuullottunut, lisää pannulle hienonnettu chili ja currytahna. Tahnan
määrä haluamasi mausteisuuden mukaan. Lisää myös kookosmaito ja vesi sekä
kanaliemiamme. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja kaada pataan lihoille. Heitä
perään vielä kanelitanko sekä laakerinlehti.
Jos käytät slow cookeria, niin
anna padan muhia kannen alla 6 tuntia teholla LOW. Jos käytät uunipataa, niin
sanoisin 180°C ja n. 2 tuntia kannen alla. Kypsyys kannattaa tarkistaa ja aikaa
pidentää tarvittaessa kummallakin tavalla kokattaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti